Zvezda bez špica savladala Kopar: Presudila Nikolićeva levica, Milojević dobio bekove!

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.01.23. | 16:58

Lazar Nikolić golom u 13. minutu režirao novu pobedu crveno-belih u Turskoj (1:0)

(od izveštača Mozzart Sporta iz Beleka)

Treća utakmica u Turskoj donela je i treću pobedu šampiona Srbije u pripremnom periodu, a slavlje nad Koparom pogotkom u 13. minutu potpisao je najraspoloženiji akter susreta Lazar Nikolić – 1:0

Izabrane vesti

Desni bek koji je crveno-beli dres zadužio krajem jesenje polusezone zahvatio je na ivici šesnaesterca odbijenu loptu i na atraktivan način zatresao mrežu rivala. Doskorašnji član Javora vodećim pogotkom nagovestio je da je raspoložen izašao na megdan predstavniku Slovenije i na krilima prvenca u Zvezdinom dresu nastavio je da zadaje probleme čuvarima uz aut liniju.

U sastavu koji je dve nedelje pre zvanične prolećne premijere predstavljao skicu Zvezde koju bismo mogli da gledamo, u prvom planu bile su Milojevićeve odluke da na megdan izaže bez klasičnog napadača, ali i sa mladim bekovima Nikolićem i Azarovim. Bez Pešića, Spajića i Dragovića, kao i najnovijeg pojačanja Aleksa Viga, fudbaleri kluba iz Ljutice Bogdana pružili su još jednu vrlo dobru partiju i potvrdili da u odličnom ritmu dočekuju borbe u kojima će braniti duplu krunu.

U tandemu sa inspirisanim Bukarijem, Lazar Nikolić je predstavljao konstantnu pretnju po odbranu protivnika, posebno u formaciji sa Kataijem u ulozi lažne devetke, a saradnja inspirisanog dvojca mogla je da donese udvostručenje prednosti već u 25. minutu kada je reprezentativac Gane na centaršut sa desnog boka glavom pogodio stativu.

Za razliku od većine utakmica sezonama unazad i prakse da ofanzivnu osovinu Zvezde čini centralni deo napada čije konce drže Katai i Ivanić, danas su u Beleku su glavni zaduženi da stvaraju probleme defanzivi Kopara bili bočni igrači. Balans u napadima po bokovima održali su Azarov i Stefan Mitrović, međutim u nekoliko situacija mlado krilo šampiona Srbije potezom više ispuštalo je priliku da kruniše inicijativu.

Činjenica da su crveno-beli dominaciju naplatili samo golom mogla je da ih košta prilikom kratkog pada koncentracija početkom drugog dela igre. U potrazi za rupom u odbrani rivala Slovenci su uspeli nekoliko puta da stave na muke Borjana koji je mrežu sačuvao mirnom sjajnim intervencijama, ali i uz dozu sreće u 55. minutu kada je ofanzivac Kopara pogodio prečku.

U poslednjih pola sata utakmice oba stratega pružila su šansu rezervistima, a dvocifren broj promena odrazio se na pad igre koji su crveno-beli rutinski iskoristili da mirno stignu do treće pobede. Mogli su izabranici Miloša Milojevića i ranije da otklone dilemu po pitanju pobednika, pre svega preko Kangve koji je gađao tik iznad prečke iz slobodnog udarca.

Naredna provera šampiona Srbije očekuje već sutra protiv Dinamo Tbilisija.

Crvena zvezda - Kopar 1:0 (1:0)

/Nikolić 13/

Stadion: "SC Kalista", Antalija, Turska.

Crvena zvezda: Borjan (od 62. Vasiljević), L. Nikolić (od 62. Gobeljić), Milunović (od 62. Leković), Eraković (od 46. Pankov), Azarov (od 62. Srnić), Mijailović (od 62. Krstičić), Kanga (od 62. V. Nikolić), Ivanić (od 62. Kangva), Bukari (od 62. Prucev), Mitrović (od 46. Ibrahim), Katai (od 62. Motika).

Kopar: Golubović, Palčič, Novoselec, Bilić, Šimčak, Koreja, Tičić, Vancaš, Fanimo, Kotnik, Osudži. Igrali su još: Hvalič, Kambič, Koderman, Mitendorfer, Benedičič, Krajinović, Silajdžić, Milovanović, Jašaragić, Hrvatin, Očieng.


tagovi

Lazar NikolićIbrahim MustafaIrakli Azarovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara