Zvezda bi morala ovako češće protiv domaće klase! Katai lobom častio najvernije navijače! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.12.23. | 19:51

Kombinovani tim Radničkog se loše proveo na travi Marakane – 5:0

Očekivalo se da pre ili kasnije ovaj tim Crvene zvezde “prokine” i napuni mređu nekom od domaćih rivala, ali je nažalost Baraka Bahara uradio to u najmanje bitnoj utakmici, goleadom protiv Radničkog plasiravši se u četvrtfinale Kupa Srbije. Ne može eksperimentalni tim Slavoljuba Đorđevića, sa nekoliko čudnih pojedinaca tamnne puti i kvaliteto vrlo problematičnim golmanom da bude reper znanja i trenutne forme, ali...

Navijači Crvene zvezde sigurno će vam reći da ovaj tim srpskog šampiona, nakrcan u letnjem prelaznom roku ozbiljnim kvalitetom, mora češće na ovaj način da deluje protiv timova domaće klase. Ekipa Baraka Bahara odigrala je možda ne najkvalitetnije, ali de fakto najefkasnije poluvreme u ovoj sezoni. Poslavaši pet lopti u mrežu Stevanovića za 26 minuta - 5:0.

Izabrane vesti

Po pravom zimskom paklu, snegu i temperaturi oko nule, na najveći srpski stadion došlo je jedva 1000 navijača. I definitivno se nisu pokajali zbog karakteristične Magije Aleksandra Kataija, koji je u 19. minutu oteo loptu neopreznom Jamkamu i potom savršenim lobom prevario istrčalog Stevanovića. Za aplauze na najvećem srpskom stadionu i čisto podsećanje u igrači kakve klase se radi. Kao da je Aleksandar Katai pre i posle toga želeo da pokaže da bi u domaćem ataru mogao da i dalje bude od koristi.

Trener Radničkog Slavoljub Đorđević praktično se odlučio da žrtvuje ovaj duel, zarad pripreme prvenstvenog okršaja sa Partizanom. Izveo je tim sa neuigranom odbranom i bez nekih od glavnih prvenstvenih aduta, poput Save Petrova, Pejovića, Mesarovića i Belakovića. Logično je onda što su Nišlije u prvom poluvremenu izgledali tragično. Bez obzira što je na drugoj strani Barak Bahar dobro promešao karte, ali bilo je u ovom timu crveno-belih i te kako talenata. Govorimo o saradnji Krasoa, Kataija i Lučića.

Dugo će duel protiv niškog Radničkog pamtiti Zvezidno dete Nikola Knežević. Momak koji igrao na dvojnoj za OFK Beograd bio je zapažen i protiv Trajala, ali je ove večeri stigao do prvenca. Potražio je dubinu, oslobodio se Liama i potom pogodio dalji ugao neopreznog Stevanovića.

Bio je to početak kraja niških ambicija (ako ih je uopšte bilo) i početak Zvezdine dominacije. Golman Radničkog bio je po baražnom vatrom crveno-belih koji su hteli da povrate bar deo izgubljenog samopouzdanja usled slabijih partija.

Kada je Katai, na opisan način, udvostručio prednost crveno-belih, bilo je samo pitanje sa koliko golova u mreži gostiju će meč biti završen. Sve ono što nije u prethodnim mečevima ulazilo, jeste ove večeri, na veliku nesreću Slavoljuba Đorđevića. Tako je i Endijaje bio hladnkorvan u izglednoj šansi, Vladimir Lučić je konačno jednu kiflu poslao tamo gde treba.... A sumorno veče Liam je kompletirao nepotrebno skrivljenim penalom, za egzekuciju Krasoa.

Lišen bilo kakve takmičarske dinamike, duel beogradsko i niškog kluba pretvorio se u drugom poluvremenu u audiciju Baraka Bahara i Slavoljuba Đorđevića. Iskoristio je Izrealac mogućnost da prve minute u seniorskom timu ponudi najvećem talentu omladinske škole Andriji Maksimoviću. Zajedno sa njim u srcu manevra delovao je dve godine stariji Šljivić.

Pao je intenzitet meča, Nišlije su igrali unapred i čak mogli da dođu do počasnog pogotka.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 5:0 (1:0)

/Knežević 12, Katai 19, Endijaj 20, Lučić 27, Kraso 38 pen/

Beograd

Gledalaca: 1000

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Nedeljković, Spajić (od 46. Degenek), Dragović, Nikolić (od 46. Maksimović) – Stamenić, Knežević – Katai (od 60. Kabić), Kraso (od 46. Šljivić), Lučić (od 46. Mitrović) – Endiaj.

RADNIČKI (4-3-3): Stevanović - Frej, Jamkam, Liam, Stojanović - Stajić, Traore, Marjanović - Vojnović, Cvetković, Ivelja.


KUP SRBIJE, OSMINA FINALA

Utorak

Inđija – Novi Pazar 2:3 (2:3)

/Kojić 28, Radosavljević 29 - Bogdanovski 6, Ergelaš 17p, 21/

Sreda

OFK Beograd – Napredak 1:0 (0:0)

/Milivojević 66/

Radnički 1923 – Smederevo 1924 5:0 (1:0)

/Vidakov 19, Aleksić 46, Milošević 55, Tomić 81p, Adžić 84/

Čukarički – Javor 4:1 (4:0)

/Cvetković 13, Kovač 29, Sisoko 37, Ivanović 45 - Bajere 81/

Voždovac – Radnički Sremska Mitrovica 6:3 (4:0)

/Nešković 4, Vujanović 16, Žunior 21, 27, Petrović 48, Jočić 55 – Mičić 54, Tripković 62, Đukanovič 91/

Crvena zvezda - Radnički 5:0 (5:0)

/Knežević 19, Katai 19, Endijaj 20, Lučić 27, Kraso 38 pen/

18.00: (10,0) Mladost GAT (5,00) Vojvodina (1,28)

Četvrtak

14.00: (1,13) Partizan (7,50) Grafičar (16,0)



 


tagovi

Kup SrbijeBarak BaharAleksandar KataiŽan Filip KrasoNikola Knežević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara