Zvezda čuva trenera Grafičara kao klupsko blago: Odbijeni Radnički i Železničar

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.12.23. | 10:01

Marko Neđić pokupio simpatije javnosti posle predstave Ljubičastih na stadionu u Humskoj

Na pola koraka, možda i manje, bio je trener Grafičara Marko Neđić protiv Partizana u Humskoj. Mladi stručnjak sa dvogodišnjim radom u Zvezdinoj filijali na lep način predstavio se široj javnosti. Utisak bi bio isti i da je Partizan, sa kombinovanim timom, stigao do pobede u osmini finala Kupa Srbije i u regularnom delu meča...

Grafičar je izgledao pismenije od većine timova Mozzart Bet Superlige, dok je bio brojčano izjednačen, nije se branio u niskoj zoni, ili kako to vole treneri sa duplim blokom ispred čuvara mreže Guteše. Bilo je tu tranzicije, smišljenih napada, brzog protoka lopte i, na kraju, ulaska u poslednju trećinu sa petoricom igrača.

Izabrane vesti

Mnogi kažu da je to zasluga Marka Neđića, kroz čiji trenerski čekić i nakovanj su prošli brojni odlikaši omladinske škole Crvene zvezde. Grafičar je, primera radi, u Humskoj igrao bez Koste Nedeljkovića i Jovana Mijatovića koji su se već ustalili u prvom timu (sezonu počeli u filijali), dok je dan pre susreta sa Partizanom ostao bez najtalentovanijeg veziste Andrije Maksimovića, koji je dobio priliku da debituje za seniorski tim Crvene zvezde. Takođe, nije bilo u timu ni Jovana Šljivića.

I pored toga, usled interesovanja javnosti i direktnog prenosa, najmlađi trener u prva dva ranga srpskog fudbala rođen 1990. godine pokupio je simpatije javnosti i sebi, sasvim sigurno, podigao cenu. I pre utakmice u Humskoj na Marakani su izuzetno cenili trenerski napredak Marka Neđića, nekadašnjeg veziste Čukaričkog i Radničkog iz Obrenovca. Kao trener početnik dobio je šansu u Crvenoj zvezdi i selektirao „klasu 2003“, koju je vodio od pionirskih dana. Iz tog tima Marko Lazetić je već prodat Milanu, braća Mituljikić su debitovala za prvi tim, Nikola Knežević je postigao dva gola za crveno-bele, čeka se razvoj levog beka Viktora Radojevića.

Dobar posao Marko Neđić je sa Grafičarom radio i prošle sezone, mada je kao i ove bilo oscilacija. Najviše na teškim terenima na gostovanjima, protiv defanzivno orijentisanih protivnika.

Takođe, prošle godine u Kupu Srbije Grafičar je, slično Partizanu, namučio Vojvodinu koja se spasavala na penal ruletu, dok je ove takmičarske godine prilično lako eliminisao subotički Spartak.

Sasvim dovoljno da Marko Neđić probudi interesovanje klubova iz elite. Međutim, zasad je odluka čelnika Crvene zvezde da mladog stručnjaka, dokazanog u omladinskom fudbalu, čuvaju kao klupsko blago. Nezvanično se može čuti da su na početku ove sezone Marka Neđića želeli da angažuju kragujevački Radnički i Železničar iz Pančeva. Dobili su identičan odgovor od direktora Grafičara i Crvene zvezde. Da odstupe, jer se Marko Neđič sprema za nešto veliko.

Rođenom Beograđaninu ugovor sa Grafičarom ističe u junu naredne godine. I jasno je da je posle dve i po sezone zaslužio da se oproba u najjačem rangu, malo zahtevnijoj sredini od Grafičara u kojoj nema nož pod grlom i imperativ rezultata, što je za mladog stručnjaka i dobro.

Teško je očekivati da bi, bar u bližoj budućnosti, Marko Neđić mogao da dobije šansu u prvom timu Crvene zvezde. Etablirao se kao stručnjak za rad sa mladim igračima. Ali za godinu ili dve... Moguće je da je OFK Beograd sledeća stanica.


tagovi

GrafičarMarko Neđić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara