Ko će do pobede u 171. večitom derbiju?
Ko će do pobede u 171. večitom derbiju?

Zvezda dobija ako funkcioniše trio Hvan – Ivanić – Stamenić, Belić najkorisniji u Partizanu, ali nije vrhunski

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 08:59

Ranko Stojić po običaju bez dlake na jeziku

Nekada poznat kao alfa i omega Rada, danas ga ljudi uglavnom gledaju kao stručnog konsultanta na TV Arena Sport. Gledaju jer imaju šta da čuju. Ranko Stojić nije čovek koji se skriva iza fraza, već jasno govori ono što vidi. A uoči 171. večitog derbija jasno kaže: Crvena zvezda je favorit.

U intervjuu za Informer, Stojić obrazlaže da je to pre svega zbog toga što je crveno-beli vezni red daleko kvalitetniji od crno-belog.

Izabrane vesti

Najveća prednost crveno-belih je vezni red, odnosno trojka Hvan – Ivanić – Stamenić. Stameniću je potrebno još malo vremena, da ima mirniji završni pas, da ne brza, da odigra bez rizika, dva dodira i pas. Hvan je klasa igrač, dok za Ivanića mislim da je najbolji u ligi. Ima fantastično mekan i precizan taj završni pas ka napadačima. Ako taj trougao bude funkcionisao, Zvezda će da dobije utakmicu“, decidiran je Stojić.

S druge strane...

O Partizanovom veznom redu dovoljno govori podatak da mnogi Belića smatraju najboljim. On i jeste najkorisniji, ali nije vrhunski nivo. Natho može da odigra na visokom nivou do 45 minuta, mada ne verujem da će mu Zvezdini igrači dozvoliti da bude okrenut licem ka golu“.

U stvari, ako pitate Stojića, večiti rivali su izjednačeni samo na poziciji golmana.

Glazer i Jovanović su recimo 50:50. već smo pričali koliko je Glazer kvalitetan, ali fali mu malo tehnike. S druge strane, Jovanovića znam otkad je imao 17 godina, doveo sam ga tada iz Niša u Rad, a više od fudbalskog umeća dopala mi se njegova ličnost. Tada je postrojavao igrače, govorio im šta da rade, bio lider. Javno ga pitam: zašto je to izgubio?

Zvezdina odbrana, u javnosti okarakterisana kao najslabiji deo tima Baraka Bahara, po mišljenju Stojića nije ipak toliko loša, naprotiv.

Za nivo Superlige, Zvezdina odbrana je dobra. Može brzo da se transforimiše i ide napred, što recimo u Evropi protv kvalitetnijih igrača nije mogla. Kod Partizana bi najbolji trebalo da je kapiten Svetozar Marković. Međutim, on ni igrački ni po karakternim osobinama nije lider. To zahteva veće angažovanje golmana Jovanovića, ali i ostalih iz zadnje linije“.

I kao zaključak...

Kad se sve sabere, Zvezdin tim je bolji, samo da se pazi kartona i trebalo bi da dobije utakmicu. Meni je Partizan drag, igrao sam tamo, ali kvalitet je na strani ekipe sa Marakane“, završava Stojić javljanje za Informer.



tagovi

Ranko Stojić171. Večiti derbiFK Crvena zvezdaFK PartizanKristijan BelićBibars NathoSvetozar MarkovićAleksandar JovanovićHvan In BomMirko IvanićMarko Stamenić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara