Zvezda htela da zasladi finiš prelaznog roka sa Pakom Alkaserom

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 17:05

Srpski šampion bio u prilici da dovede španskog napadača na jednogodišnju pozajmicu, ali je već bilo kasno, pošto se približio krajnji rok za registraciju igrača za Ligu šampiona. Stoga nije bilo moguće kompletirati posao sa papirološke strane

Crvena zvezda je u velikom stilu okončala dejstvovanje na fudbalskom tržištu ovog leta i ozbiljno pojačala konkurenciju u sve tri linije tima, ali je u ponedeljak uveče mogla da odjekne još jedna "bomba" na Topčiderskom brdu. Kako saznaje Mozzart Sport, srpski šampion je mogao dodatno da zasladi ovaj prelazni rok, pošto su se vodili pregovori oko transfera bivšeg reprezentativca Španije Paka Alkasera na stadion Rajko Mitić.

Crvena zvezda je bila u prilici da sadašnjeg prvotimca Šardže iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i nekadašnjeg igrača Valensije, Barselone, Dortmunda i Viljareala, dovede na jednogodišnju pozajmicu, ali je već bilo kasno, pošto se približio krajnji rok za registraciju igrača za Ligu šampiona. Stoga nije bilo moguće kompletirati posao sa papirološke strane.

Izabrane vesti

Taj poencijalni transfer nije imao nikakvih dodirnih tačaka sa angažovanjem Šerifa Endiajea, od kojeg na Marakani imaju velika očekivanja, a pre svih Barak Bahar, koji smatra da je u pitanju špic koji može da donese ogroman kvalitet njegovom timu.

Sa Alkaserom bi konkurencija u samom špicu navale bila dovedena do maksimuma, mada su crveno-beli i ovako kompletirali samu navalu. Imaju napadače različitih profila, kao što su Olajinka i Kraso, a tu je i mladi Jovan Mijatović, koji u svakom momentu nestrpljivo čeka minute za dokazivanje, pre svega u Mozzart Bet Superligi, gde je već zabeležio četiri nastupa.

Pomenuti Alkaser je fudbalski stasao u Valensiji, u kojoj je postao i reprezentativac Španije, a o njegovim kvalitetima govore i obeštećenja koja su tokom karijere za njega izdvajali Barselona (30.000.000 evra), Dortmund (21.000.000) i Viljareal (23.000.000).

Prošle godine je otišao u Emirate, gde je postigao devet golova na 27 utakmica, ali ima 30 godina i očigledno je spreman i motivisan da se još jednom zaigra na Starom kontinentu. Crvena zvezda je zbog učešća u Ligi šampiona sasvim sigurno bila više nego interesantana opcija za Španca, ali je nedostatak vremena za transfer učinio da ne dođe do zajedničke saradnje.



tagovi

Pako AlkaserLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara