Zvezda i Notingem Forest pričali o Kingsu Kangvi! Cena je 3.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 13:03

Vest je plasirao jedan od novinara britanskog Gardijana, uz dodatak da su interesovanje pokazali još Seltik, Fjorentina, Lil i Monpelje

Kvalitet nije sporan, čak niko ne može ni da pomisli da reprezentativca Zambije Kingsa Kangvu stavi u folder Zvezdinih personalnih grešaka. Međutim, ne bi bilo iznenađenje da iz brojnih razloga – najviše zbog ograničenja broja stranaca u Mozzart Bet Superligi – bivši član Arsenala iz Tule posle samo godinu dana napusti Marakanu.

Pisali smo juče o tome, dok danas iz Velike Britanije stiže vrlo zanimljiva informacija vezana za vezistu rođenog 1999. godine. Naime, jedan od urednika Gardijana, specijalizovan za afrički klub, preneo je informaciju da su Crvena zvezda i Notingem Forest pričali o potencijalnom transferu Kingsa Kangve. I da pregovori idu u dobrom smeru, uz dodatak da bi prelazak Kingsa Kangve u Premijer Ligu Notingem morao da izdvoji tri miliona evra.

Izabrane vesti

Ne piše se da li je zvanična ponuda stigla na adresu Crvene zvezde, ali se konstatuje da su pregovori u toku, i da u Notingemu znaju da će Kings Kangva ovog leta biti vrlo interesantan inostranom tržištu. Isti izvor navodi da su za Kangvu zainteresovani Seltik, Fjorentina, Lil i Monpelje.

Kangva je sebi podigao tržišnu vrednost odličnim igrama za selekciju Zambije. Već duži period je jedan od najboljih aigrača te afričke selekcije. Nedavno je postigao pogodak u kvalifikacionom duelu protiv Obale Slonovače.

Kao alternativa Geloru Kangi, vezista iz Zambije je pružao najbolje partije. Davao i spektakularne golove kao protiv Spartaka iz Subotice, mada je na svim nastupima bilo jasno da ne može da igra na poziciji klasične šestice. Takvo opredeljenje Dejan Stanković je platio eliminacijom od Makabija iz Haife i odlaskom sa Marakane posle trećeg neuspešnog pokušaja da se domogne Lige šampiona.

Krila Sovjetov su želela da ga dovedu u zimskom prelaznom roku za 1,5 miliona evra, ali srpski šampion nije želeo da ga proda iza neznatno veću sumu od one od koje ga je otkupio od Arsenala iz Tule. Na 45 utakmica u svim takmičenjima ove sezone Kings Kangva je postigao 12 golova i upisao šest asistencija.


tagovi

Kings KangvaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara