Zvezda i Verona blizu dogovora: Knežević se seli na Bentegodi

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 17:33

Tako bar pišu lokalni mediji iz grada Romea i Julije

Mnogo se poslednjih godina priča o Zvezdinoj generaciji igrača rođenih 2003. godine. Očekuju od njih u Ljutice Bogdana mnogo blagodeti, i finansijskih i rezultatskih. Pomenuta generacija, koju je sa velikim uspehom predvodio mladi stručnjak Marko Neđić, impresionirala je i na nedavnom Kupu Prijateljstva na Zlatiboru. Zvezdini omladinci, iako bez nekoliko važnih igrača, prošetali su se do finala i tamo prilično lako pobedili zagrebački Dinamo sa 2:0.

Na tom turniru blistao je vezista i kapiten Nikola Knežević, vezista rođen 2003. godine. Postigao je nekoliko bitnih golova, bio odličan u finalu protiv Dinama. Do te mere da su ljudi iz hrvatskog velikana doslovce rekli predstavnicima Zvezde, malo u šali više u zbilji:

Izabrane vesti

„Da je ovaj vaš kapiten kod nas, mogli bismo odmah da ga prodamo za 1.000.000 evra“.

Nije dobio šansu na pripremama prvog tima Nikola Knežević, kao njegov imenjak Stanković i godinu dana mlađi Marko Lazetić. Zajedno sa braćom Mituljikić i Bačaninom, brzonogi vezista je prekomandovan u razvojnu ekipu, u redove Grafičara gde bi trebalo da skuplja seniorsko iskustvo. Međutim, ako je verovati vestima iz Italije, Nikola Knežević se neće zadržavati na Topčiderskoj zvezdi.

Lokalni mediji pišu da je jedan od najvećih Zvezdinih talenata blizu potpisivanja ugovora sa Veronom, odnosno da su pregovori dva kluba u završnoj fazi. Ne pominje se cifra koju bi crveno-beli mogli da inkasiraju. Ali srpskom šampionu ne ide na ruku činjenica da je strelac 16 golova u omladinskoj ligi Srbije ugovorom vezan za klub sa Marakane još godinu dana.

Zvezda i Verona su već sarađivali u prošlosti. Dres kluba sa Bentegodija je leta 2019. godine zadužio Bogdan Jočić, vezista sa iskustvom igranja u omladinskoj Ligi šampiona. Verona ga ja platila 500.000 evra uz 10 posto od naredne prodaje.

Za Nikolu Kneževića je dobra stvar, prilikom potencijalnog transfera, to što pored srpskog ima hrvatski pasoš. Papiri zemlje iz Evropske unije olakšavaju mu put ka Italiji. Čeka se potvrda.


tagovi

Ivica PavlovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara