Zvezda i Vojvodina u četvrtfinalu Kupa prijateljstva

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.06.23. | 18:18

Sva tri srpska predstavnika prošla grupe

Posle omladinaca Partizana, u četvrtfinale Kupa prijateljstva plasirala su se i preostala dva predstavnika Srbije. Vojvodina je u društvo osam najboljih stigla pobedom nad Sarajevom (3:1), dok je Crvena zvezda plasman u narednu fazu obezbedila remijem mirnih mreža (0:0) protiv Slobode iz Tuzle.

Prvo poluvreme utakmice između Novosađana i Sarajeva donelo je verovatno najboljih 40 minuta na ovosezonskom turniru. Vojvodina je povela već u 2. minutu. Sukačev je ubacio nisku loptu sa levog krila, a Hromiš je sjajnim udarcem pogodio donji levi ugao golmana Sarajeva. Ipak, rival je odgovorio samo dva minuta kasnije i fenomenalnim pogotkom Ljukovca uspeo da dođe do izjednačenja. Igrač Sarajeva je šutirao spoljnom sa nekih oko 18 metara, a golman Vojvodine Borak je paradom samo ulepšao gol. Mreže su mirovale samo do 14. minuta kada je Vojvodina ponovo došla do prednosti. Ovoga puta, Sukačev i Hromiš su obrnuli uloge. Hromiš je ubacio loptu sa desne strane, a Sukačev je sa pet metara zakucao loptu u mrežu. Konačan rezultat postavljen je u poslednjim sekundama prvog poluvremena. Igrači Sarajeva napravili su veliku grešku prilikom izvođenja slobodnog udarca na svojoj polovini i poklonili kontru Vojvodini, a Boškan je iskoristio situaciju da iz neposredne blizine savlada golmana za 3:1.

Izabrane vesti

U nastavku najbolju priliku da smanji prednost protvnika Sarajevo je imalo u 65. minutu iz penala, međutim Ljukovac nije iskoristio najstrožu kaznu. Šutirao je pored gola i tako je propala poslednja prilika da rival zaustavi branioca titule.

Crvena zvezda je remijem bez pogodaka protiv Slobode iz Tuzle obezbedila prvo mesto u Grupi A i plasman u četvrtfinale. Takođe, ovaj rezultat znači i da je Osijek prošao među osam najboljih ekipa na turniru kao drugoplasirana ekipa iz grupe.

Utakmica između crveno-belih i tima iz Tuzle nije obilovala prilikama, a inicijativa beogradskog kluba nije bila dovoljna da doese promenu rezultata.

Četvrtfinale Kupa prijateljstva

Petak

11.00: Šibenik – Osijek

13.00: Akademija Pandev – Borac Banjaluka

15.00: Crvena zvezda – Željezničar

17.00: Partizan – Vojvodina


tagovi

Kup prijateljstva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara