Šansa utakmice
Šansa utakmice

Zvezda ide u Moskvu po osminu finala: Leteći Igor sačuvao CSKA

Vreme čitanja: 3min | uto. 13.02.18. | 19:47

Sjajni čuvar mreže zablistao u dva navrata i sprečio crveno-bele da dođu do pobede u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evope

Ni 26 godina čekanja, ni protivnik prekaljanog evropskog iskustva i zavidnog renomea, nisu impresionirali Crvenu zvezdu. Ekipa Vladana Milojevića pokazala je da može da stene na crtu i daleko skupljima od sebe, ekipi koja već dve decenije igra završnice evropskih takmičenja. Zvezda je remijem protiv CSKA iz Moskve, ali i svemu prikazanom na stadionu "Rajko Mitić" jasno stavila do znanja da se neće zadovoljiti samo učešćem u 1/16 finala Lige Evrope - 0:0.

Ekipi Viktora Gončarenka će u revanšu za osam dana biti potrebno daleko više od toga što je nekoliko puta skuplja od srpskog vicešampiona. Moskvljani će morati da nadigraju Milojevićev tim, jer večeras u tome ne samo da nisu uspeli, već mogu da budu zadovoljni krajnjim rezultatom. Nije Crvene zvezda imala posed i terensku nadmoć, ali je stvorila nekoliko velikih šansi, od kojih je makar jedna morala da rezultira loptom u mreži najboljeg igrača utrakmice Igora Akinfejeva.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je večeras sebi pokazala da može, a protivniku da u Moskvu ide po plasman u osminu finala!

Zvezdina odbrana je shvatila sa kim ima posla, odnosno kako je Vitinju i Musi potrebno samo prostora da naprave velike probleme protivniku. Srećom, na vrhuncu koncetracije tokom celog meča bio je i Milan Borjan, te se nije dao iznenaditi. Isto tako je jasno da je odbrana CSKA i te kako ranjiva, da se ne snalazi baš najbolje kada izvrši presing, odnosno kada se napadne direktno u lice.  

CSKA je najopasniji po gol Zvezde bio preko pomenutog brzonogog dvojca, ali su sve ofanzivne ideje išle od nepogrešivog Alana Dzagojeva. Fenomenalnog plejmejkera Moskovljana bilo je na svakom delu terena, vraćao se po loptu, otvarao po strani, pa nije bilo dovoljno da na njega motre samo Donald i neumorni Jovičić, već kompletna odbrana domaćina, a često se nazad vraćao i Nenad Krstičić. Dzagojevu je veliki osigurač iza leđa bio Bibras Natho. Nepogrešivi Izraelac je podjednako odrađivao i deanzivne i ofanzivne zadatke. 

gallery

Crvena zvezda je za početak pripretila iz slobdnog udarca Bena, a prvu od svoje dve kolosalne prilike imala onda kada su gosti najduže držali loptu pred golom. Posle serije prekida pred Zvezdinim golom, pukla je kontra u 35. minutu preko nestvarno brzog Nemanje Radonjića. Rođeni Nišlija je pobegao kompletnoj odbrani gostiju, izašao sam pred Akinfejeva, ali onda je tukao direktno u njega, iako je mogao da bira u koji će ugao da gađa. Morala je ekipa Vladana Milojevića tada do vođstva. Baš kao što je morala i na početku drugog dela igre kada je Akinfejev pravim akrobratskim čudom izvadio loptu iz gola posle instiktivne reackije Le Taleka, a onda Ben glavom gađao pored gola.

Le Talek i Savić su počistili veći deo lopte ispred Borjana, sjajno jednog drugog pokrivali kada bi neko ispadao, Rodić i Stojković su bili gotovo nepogrešivi. Donald je lutao, ali ga je vadio Jovičić, Krstičiću je nedostajao završni pas, isto koliko i Pešiću ispred njega. Radonjić je promašio šansu utakmice, ali je konstantno palio "turbinu" i dizao "Marakanu" na noge, a Ben pokazao da može ozbiljno da pripreti golu iz drugog plana. Vladan Milojević je sve to odlično posložio, pročitao je Gončarenka i pokazao mu da mora bolje da se spremi u revanšu mada je utisak da ni gosti nisu posebno nezadovoljni ovakvih ishodom meča.

Jedno je jasno, u Moskvi će Zvezda biti spremna kao i večeras.

CRVENA ZVEZDA - CSKA 0:0

Beograd. Stadion: Rajko Mitić.
Gledalaca
: 35.642. Sudija: Pavel Račkovski (Poljska)

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Jovičić, Donald - Ben, Krstičić, Radonjić (od 78’ Srnić) - Pešić (od 85’ Račić).  
CSKA Moskva (3-5-2): Akinfejev - V. Berezucki, Vasin, Vernblom - Fernandes, Natho, Golovin, Kučaev, Džagoev - Vitinjo (od 84’ Čalov), Musa.

Piše: Nenad JOVANOVIĆ;
Foto: Star Sport, Action Images.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara