Zvezda igra derbi i misli na odmor, Čuka hoće da se izmeri

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.03.21. | 11:19

Novi minuti za Aleksandra Kataija...

Čukarički ima sjajan niz od četiri pobede. Čukarički na Marakanu dolazi kao neporažen u 2021. godini. Dileme nema - derbi po poziciji na tabeli, derbi po formi dva tima. Naposletku derbi i po kvalitetu crveno i crno-belih s Banovog Brda.

Crvena zvezda sigurno drži prvo mesto i za sada odbija svaki napad Partizana da joj se primakne uoči večitog derbija. Mini seriju težih utakmica četa Dejana Stankovića uspešno je započela u Bačkoj Topoli, savladavši TSC sa 3:0, a sada je na redu još jedan ozbiljan ispit. Istina je da Čuka redovno pada na našem najvećem stadionu, tako je već pet godina u nizu (u ligaškim utakmicama), međutim činjenica da su momci Dušana Đorđevića u velikom naletu, te da Zvezda neće biti kompletna, ostvalja prostor za zanimljiv i dramtičan okršaj.

Izabrane vesti

Dejan Stanković neće moći da računa na dvojicu Italijana (Falčineli i Falko) koje je pokosio koronavirus, Nemanji Milunoviću pukla je arkada u Senti, ima poveći podliv ispod oka i verovatno će na poštedu, dok bi Aleksandar Katai šansu trebalo da dobije sa klupe. Ideja je da Zvezdin Magiko do derbija dobija po poluvreme kako bi se vratio u ritam i bio u potpunosti spreman za najvažniju utakmicu domaćeg fudbala i derbi proleća.

"Sustigli su nas problemi kada je korona u pitanju, takođe Eraković nije sa timom. Moramo da suzbijemo redove do 20. marta i utakmice koju ćemo odigrati protiv Mladosti iz Lučana, a zatim ćemo imati lep odmor od četiri ili pet dana, pa da privedemo sezonu kraju onako kako Crvena zvezda zaslužuje", kazao je Stanković u najavi utakmice.

"Što se tiče utakmice protiv Čukaričkog očekujem težak meč. U odličnoj su formi, to potvrđuju u poslednje vreme, posebno na utakmicama protiv korektnih protivnika pokazali su da igraju lep fudbal, da su u takmičarskom ritmu i da su se lepo „namestili“. Nemaju šta da izgube, sigurno će doći ovde s namerom da nas iznenade. Mi smo već u ozbiljnoj seriji utakmica, gde samo odmaramo i igramo".

Stanković je još naveo da ni ovoga puta neće računati na Aksela Bakajoka koji se oporavlja od povrede kolena i za neki dan treba da počne da trenira sa ekipom.

Čukarički je u prošlom kolu dobio Metalac golovima bivšeg napadača Partizana Đorđa Jovanovića. Mladi golgeter vraća se u pravi ritam i sigurno će imati silan motiv protiv crveno-belih. Od njega se očekuje da bude najveća podrška najboljem igraču Brđana Marku Dociću. Odlazak Veljka Birmančevića (u Malme) nemali je hendikep za goste, ali Đorđević kaže da postiji način da se gubitak nadomesti:

"Svakog trenera boli odlazak igrača, posebno onih najbitnijih. Birmančević je bio jedan od takvih, no to je opet dobra stvar za klub, koji od toga živi. Na nama je da nađemo drugo rešenje, možda i neki drugi model igre. Da će nam Birmančević nedostajati - nedostajaće mnogo. Međutim na meču protiv Metalca Ergelaš kao starter i Lukić koji ga ja zamenio sa klupe, vrlo su dobro odigrli. Vrlo su talentovani, spremni da svaku svoju šansu iskoriste. Treba voditi računa da se njihova minutaža dozira, da se možda i ne očekuje previše u prvi mah. Svakako su veliki talenti".

Trener Čuke o Zvezdi nije želeo da troši previše reči...

"Ispred nas je utakmica sa najozbiljnijim rivalom u ligi, to govori i tabela. I posebno igre Crvene zvezde na međunarodnoj sceni, pre svega tu mislim na onu najsvežiju protiv Milana. Čeka nas veliki izazov, utakmica gde ćemo moći da vidimo na kom smo nivou".

C. ZVEZDA - ČUKARIČKI (19.15, B92)

Stadion: Rajko Mitić.

Sudija: Danilo Grujić.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić – Kanga, Petrović – Ben, Nikolić, Ivanić - Pavkov.

Čukarički (4-2-3-1): Petrović – Stevanović, Šapić, Tanasijević, Kamenović – Docić, Pantić – Čolović, Kovač, Ergelaš - Jovanović.

SUPERLIGA - 26. KOLO

Subota

13.00: (2,30) Inđija (3,20) Radnik (3,25)

15.00: (3,60) Mačva (3,25) Proleter (2,15)

15.00: (2,50) Metalac (3,10) Voždovac (3,00)

15.00: (2,80) Novi Pazar (3,25) Spartak Subotica (2,55)

15.00: (2,40) Radnički Niš (3,35) TSC (2,95)

15.00: (1,57) Vojvodina (3,90) Javor (6,25)

17.05: (10,0) Rad (5,50) Partizan (1,30)

19.15: (1,30) Crvena zvezda (5,20) Čukarički (11,0)

Nedelja

16.00: (2,70) OFK Bačka (3,05) Mladost (2,80)

18.05: (2,15) Zlatibor (3,10) Napredak (3,80)



tagovi

Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara