Marius Šumudika (Star Sport)
Marius Šumudika (Star Sport)

Zvezda inicirala seču u Klužu: Smenjen Šumudika, ceo stručni štab i predsednik

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.08.21. | 01:52

Dan Petresku se vraća na klupu rumunskog šampiona, vlasnik Nelutu Varga pobesneo kako zbog eliminacije, tako i zbog raznih finansijskih bonusa koje su igrači imali u ugovorima, a za koje nije znao

Crvena zvezda je obezbedila plasman u grupnu fazu Lige Evrope i tako poslala Kluž u znatno manje atraktivnu Ligu konferencija. Bez obzira na činjenicu da je trener šampiona Rumunije Mariuš Šumudika otvorio domaće prvenstvo sa maksimalnih šest pobeda i gol razlikom 9:3, vlasnik kluba Nelutu Varga je nakon ukupnih 6:1 u dvomeču sa Crveno-belima odlučio da mu uruči otkaz. I ne samo njemu.

Bez posla je ostao čitav stručni štab, kao i jedan deo višeg menadžmenta na čelu sa predsednikom Marianom Kopiluom. Varga je pobesneo iz dva razloga. Prvi je, logično, debakl koji mu je priredio srpski šampion, a drugi činjenica da su mnogi fudbaleri u ugovorima imali finansijske bonuse za koje nije znao. Ovaj drugi ga verovatno ne bi tako jako pogodio da je kojim slučajem Kluž postao učesnik Lige Evrope.

Izabrane vesti

Bilo je spekulacija da je doskorašnji predsednik Kopilu sam odlučio da napusti funkciju. Naime Kopilu je redakciji rumunskog portala GSP prosledio poruku sa sadržajem u kojem to tvrdi, ali je vrlo brzo usledio odgovor prvog čoveka Kluža na istu adresu koji je glasio: "Nije nas napustio, ja sam mu dao otkaz!"

Iako još nema zvanične potvrde, sve je izvesnije da će se na klupu Železničara vratiti čovek sa kojim je klub osvajao titule u prethodne tri sezone, Dan Petresku. Šumudika je sa upečatljivim učinkom od šest pobeda u domaćem prvenstvu nagovestio da će biti dostojan zamenik, ali mu je prilika da nastavi šampionski niz Kluža uskraćena.

Podsetimo, posle poraza u prvom meču u Beogradu (4:0) i Šumudikine konferencije na stadionu Rajko Mitić, odnosi u svlačionici su u ozbiljnoj meri bili narušeni, a pojedini igrači su čak išli dotle da pevaju „Idi Šumi, idi...“

Nakon toga, usledile su Šumudikine izjave da je zategnuta atmosfera u svlačionici i da su došla vremena kada stvari ne zavise od njega i one su nedvosmisleno slutile na rastanak. Crvena zvezda je novom pobedom samo namignula vlasniku Kluža da spusti giljotinu.


tagovi

Marijuš ŠumudikaCFR KlužKluž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara