Zvezda izbegla Kluž i Legiju, Šerif bingo trećeg kola

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.07.21. | 09:22

Ferencvaroš najnezgodniji rival

Fokus je na Almatiju, ali čelnici, stručni štab i igrači Crvene zvezde gledaće danas u podne jednim okom ka Nionu gde će biti obavljen žreb parova za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Tokom nedelje vladala je velika neizvesnost kada su u pitanju potencijalni rivali srpskog šampiona. UEFA je skaratila grupe, ali potom povukla zvaničnu informaciju sa zvaničnog sajta. Definitivna potvrda je stigla ovog jutra, i sada je definitivno jasno da je ekipa Dejana Stankovića dobro prošla. Crvena zvezda je izbegla potencijalne sudare sa Legijom, Ludogorecom i jednom od najkvalitetnijih ekipa iz grupe nepovlašćenih u trećem kolu, rumunskim Klužom.

Izabrane vesti

U slučaju prolaska u narednu rundu, što svi očekujemo, bingo trećeg kola kvalifikacija predstavljao bi duel sa pobednikom duela Alaškert (Jermenija) – Šerif (Moldavija). Moldavski šampion je silno počeo kvalifikacije, ali bi crveno-beli bili apsolutni favoriti.

Solidan izbor bio bi bolji iz skandinavskog obračuna Malmea i Helsinkija. Blaga prednost je na strani predstavnika Švedske, za koji igra bivši član Čukaričkog i Partizana Veljka Birmančevića. Zvezda je već igrala sa Helsinkijem leta 2019. godine. Bilo je blagih problema, ali tim Vladana Milojevića je gotovo rutinski prošao dalje (2:0, 1:2).

Najveću kosku bi predstavljao potencijalni dvomeč sa Ferencvarošom. Fradi je u uzlaznoj liniji, prošle godine su slavili protiv Dinama i plasirali se u Ligu šampiona. Radi se o vrlo dobrom timu, koji je oblikovao ukrajinski stručnjak, nekada sjajni napadač Sergej Rebrov. Ferenc je veliki favorit u sudaru sa litvanskim Žalgirisom.

POTENCIJALNI RIVALI ZA TREĆE KOLO

Malme (Švedska) – Helsinki (Finska)

Alaškert (Jermenija) – Šerif (Moldavija)

Ferencvaroš (Mađarska) – Žalgiris (Litvanija)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan StankovićFerencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara