Zvezda između Radonjića i Pavkova: Zašto je odbijena ponuda za Željka Gavrića?

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.10.20. | 17:00

Atalanta ponudila manja od očekivanog, procena je da mladi reprezentativac može još da napreduje

Dok su navijači neumorno rifrešovali brojne portale i forume, ne bi li ugledali vest o novom pojačanju Crvene zvezde, čelnici srpskog šampiona su bili daleko od radnih kancelarija. Crveno-beli su prelazni rok, makar ulazne transfere, završili mnogo ranije, što ne znači da su poslednja 24 sata bila monotona na najvećem srpskom stadionu. Prvo je odbijena ponuda turskog Rizea za Gelora Kangu vredna dva miliona evra, pošto bi taj potez bacio senku na ozbiljnost kluba koji je dva puta bio učesnik Lige šampiona. Zatim su na Marakani konačno dobili papir sa zvaničnom ponudom za mladog reprezentativca Srbije Željka Gavrića, koja je iznosila tri miliona evra.

I to klot. Bez bonusa, procenata od dalje prodaje i ostalih benefita. Bilo je većanja u Crvenoj zvezdi, s obzirom da je zainteresovani klub, italijanska Atalanta, želeo da ostavi mladog reprezentativca Srbije na pozajmici u matičnom klubu. Međutim, vladao je konsenzus i procenjeno je da momak iz Ugljevika još nije dostigao maksimum u crveno-belom dresu i da može da napreduje. Posebno što mu je u rotaciji Dejana Stankovića namenjena ozbiljna uloga ako se ispostave tačnim predviđanja da će El Fardu Ben promeniti sredinu posle dve i po godine na Marakani i otisnuti se u Aziju. Mada postoji ozbiljan zastoj u pregovorima sa Al Ahlijem iz Džede, klubom na čijoj klupi sedi Vladan Milojević.

Izabrane vesti

Verovatno bi na Marakani bili na većem iskušenju da je polufinalista Lige šampiona ponudio bar pet miliona, procente i bonuse za svaki odigran Gavrićev meč u Superligi i Ligi Evrope. Pored Gavrića i Vulića Crvena zvezda ovog leta nije imala šta da ponudi evropskom tržištu, ali za imidž kluba je dobro što je bar jedna, zadovoljavajuća ponuda odbijena.

Posebno što momenat za prodaju Željka Gavrića nije bio pravi. Atalanta je to pokušala da iskoristi, svesna da crveno-beli ove sezone, nisu prihodovali ogroman novac od UEFA bonusa i drugih izlaznih transfera.

Gavrić je za Crvenu zvezdu odigrao ukupno 21 meč, postigao četiti gola i upisao tri asistencije. Iako treba da se potvrdi na velikoj sceni, njegov odlazak u smiraj letnjeg prelaznog roka izazvao bi podeljene reakcije javnosti. Tim pre što su navijači Crvene zvezde osetljivi na status dece kluba.

Naravno, svaka odbijena ponuda predstavljala svojevrsni rizik. I ne dozvoljava korišćenje naknadnih pameti. Prosto i jednostavno: rukovodstvo crveno-belih moraće da živi između krajnosti slučajeva Nemanje Radonjića i Milana Pavkova.

Prvi predstavlja jednu od najboljih prodaja Crvene zvezde u ovom veku. Ne samo kada je iznos od 12.000.000 evra u pitanju, već i činjenica da je reprezentativac Srbije dosegao maksimum u crveno-belom dresu. I da bi u Ligi šampiona teško dominirao kao u kvalifikacijama i mečevima Superlige. Bio je to pravi trenutak za prodaju i isplativ rizik, pošto je pre toga Zvezda odbila ponude Hofenhajma (šest miliona evra) i Sevilje (devet miliona evra).

Sa druge strane loša je procenjena situacija posle evropskog sjaja Milana Pavkova protiv Liverpula. Bordo je želeo da dovede golgetera za Begeča za četiri miliona evra, uz isplatu u pet jednakih rata. Sve je to glatko odbijeno... Kasnije Pavkov nije želeo da ode u Kinu, bez zagrantovane godišnje zarade od 2.200.000 evra.

Nije iskorišćen pravi trenutak. 


tagovi

Željko GavrićMilan PavkovNemanja RadonjićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara