©Starsport
©Starsport

Zvezda koristi dvojnu registraciju: Biseri idu po minute u OFK Beograd i Grafičar

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.08.23. | 09:46

Očekuje se da šestorica fudbalera konkurišu među crveno-belima, ali i u prvoligašima

Dvojne registracije vraćene ovog leta uz amin Izvršnog odbora FSS omogućile su klubovima na profesionalnom nivou da igrače paralelno registruju u dva tima, a Crvena zvezda, inicijator ovog pravila, mogla bi da bude prvi klub koji će isto i iskoristiti.

Prema saznanjima Mozzart Sporta klub iz Ljutice Bogdana napravio je načelni plan za mlade fudbalere koji će ostati u trenažnom procesu prvog tima, ali će imati priliku da u prvoligašima steknu potrebne minute.

Izabrane vesti

Zamisao crvneno-belih je da pravilo dvojne registracije iskoriste za šestoricu mladih fudbalera te se očekuje da Nikola Mituljikić, Nikola Knežević i Jegor Prucev budu na raspoladanju paralelno Baraku Baharu i stručnom štabu OFK Beograda, istovremeno, očekuje se da Jovan Šljivić, Stefan Leković i Kosta Nedeljković, istovremeno budu opcija u braniocu superligaške titule, ali i u Grafičaru.

Knežević i Mituljikić su ovog leta bili želje nekoliko superligaša, međutim rukovodstvo i stručni štab crveno-belih sve su bliži odluci da ih stave na raspolaganje i klubu sa Stare Karaburme, povratniku u Mozzart Bet Prvu ligu. Zajedno sa njima dres Romantičara očekuje se da zaduži i Jegor Prucev, mladi Rus, koji izvesno neće imati potrebnu minutažu među crveno-belima usled oštre konkurencije na sredini terena.

Kada su u pitanju Leković, Nedeljković i Šljivić, potencijalna registracija za Grafičar doprnela bi da ostanu u takičarskom ritmu i to uz Marka Neđića pod čijom su komandom i zakoračili u seniorski fudbal, a potom i zaslužili poziv u prvi tim Zvezde. Dvojnom registracijom štoper, bek i ofanzivni vezista bi ostali u prilici da konkurišu i za utakmice prvog tima, ali što je jednako važno iz perspektive crveno-belih i za izazove omladinskog tima u Ligi šampiona za mlade.

Podsetimo, uvođenjem dvojne registracije klubovima je od ovog leta dozvoljeno da igrače istovremeno prijave i u drugoj sredini, maksimalan broj ustupljenih je deset, od kojih najviše pet u istom klubu.



tagovi

Nikola MituljikićNikola KneževićJegor PrucevFK Crvena zvezdaJovan ŠljivićKosta NedeljkovićStefan Leković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara