Zvezda krenula po Kup trofej, upisao se Falko, IMT se naigrao fudbala na Marakani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.03.21. | 17:50

Crveno-beli se sigurnom pobedom plasirali u polufinale Kupa Srbije – 3:0

Crvena zvezda je autoritativno krenula ka trofeju, čekanom dugih devet godina u Ljutice Bogdana. Bez sedmorice reprezentativaca, usled obaveza u nacionalnom timu, trener srpskog šampiona Dejan Stanković odlučio je da duel sa IMT-om iskoristi za vraćanje u ritam pojedinih igrača, poput Italijana Falka i proširi kadar pred mnogo veće izazove. Crveno-beli su lako stigli do polufinala masovnijeg takmičenja, usled ofanzivno potentne igre u prvih 20 minuta. Na kraju je bilo 3:0, uz ogradu da je član Prve lige Srbije, zaslužio mnogo više i ofanzivnom orjentacijom stavljao na muke odbranu crveno-belih. Traktoristi su posle prvog poluvremena imali čak pet šuteva ka golu Zorana Popovića, promašili su dva zicera i imali jasno usmerenje – da igraju fudbal.

Zato su i zaslužili pohvale, jer čak i članovi gornjeg doma superlige teško da su ove sezone napravili više šansi na najvećem srpskom stadionu. Međutim, videlo se i na ovom meču da je Crvena zvezda najopasnija kada je napadnete i pokušate da presingom uzmete loptu u poslednjoj trećini terena. Suviše su veliki majstori Aleksandar Katai i Mirko Ivanić da ne iskoriste mnogo prostora.

Izabrane vesti

Trener gostiju Nebojša Jandrić odlučio se da crveno-belima suprotstavi ofanzivnu postavu, sa dvojicom napadača. Izašli su visoko Traktoristi ne želevši da čekaju u dvostrukom bloku kao većina domaćih klubova. Pohvale za orijentaciju, ali crveno-belima je bilo potrebno samo četiri minuta da dođu do prvog gola.

Kao mnogo puta u ovoj sezoni, srpski šampion je veštim manevrisanjem Kataija i Ivanića napravio višak na levoj strani, usledio je centaršut Rodića i odličan udarac glavom Dijega Falčinelija. Dobro je došao ovaj pogodak Italijanu, posle infekcije korona virusom i nenadane pauze, mada su oči zvezdaša bile usmerene ka Filpu Falku. Najveće zimsko pojačanje delovalo je uz desnu aut liniju. Odradio je korektnih 45 minuta Falko, mada IMT sigurno nije reper. Stigao je i da postigne prvenac posle divnog dodavanja Mirka Ivanića.

Trener crveno-belih Dejana Stankovića ponovo može da raduje izdanje Aleksandra Kataija. Zvezdin kreativac je posle povratka na teren postigao još jedan pogodak, ovog puta iz slobodnog udarca.

Dakle, crveno-beli su posle 20 minuta imali tri gola prednosti. Mogli su da spuste gas, a gosti da odigraju za svoju dušu i pokažu zašto ih smatraju jednom od najboljih ekipa Prve lige Srbije. Radili su to više nego korektno. Mogao je Lučić da kazni neoprezne Rodića i Degeneka, nekoliko pokušaja imao je i bivši član Vojvodine Nikola Stamenić. Zaslužio je makar jedan pogodak IMT, ali i ovako će učenici Nebojše Jandrića moći da se pogledaju u ogledalo. Pojedinci su pokazali superligaški nivo.

Stručni štab crveno-belih odlučio se da već u 35. minutu, iz predostrožnosti, izvede iz igre Nemanju Milunovića. Videli smo tako Marka Gobeljića na poziciji štopera, dok se na desni bok pomerio Slavoljub Srnić. Vrlo brzo su šansu dobili Vukanović i Njegoš Petrović. Na kraju je minute upisao malerozni Aksel Bakajoko.

Drugo poluvreme nije bilo tako intenzivno i nakrcano dešavanjima pred oba gola. Crvena zvezda je bila zadovoljna vođstvom i nije žurila da još neki put savlada Katića. Katai se vraćao u ritam i čestim solo prodorima, mogao je bolje u nekoliko situacija Dijego Falčineli.

Žreb za polufinale Kupa Srbije je već sutra, a crveno-beli će se naći u ćupu zajedno sa Partizanom, Radnikom i Vojvodinom, timom koji brani trofej osvojen u Nišu.

CRVENA ZVEZDA – IMT 3:0 (3:0)

/Falčineli 4, Katai 10, Falko 21/

Beograd

Stadion „Rajko Mitić“

Igralo se bez prisustva gledalaca

Sudija: Pavle Tomić

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Popović – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Sanogo (46. Petrović) – Srnić, Falko (46. Vukanović), Katai (68. Bakajoko), Ivanić – Falčineli (68. Pavkov). Trener: Dejan Stanković.

IMT (4-4-2): Katić – Vukašinović, Damjanović, Marković, Zorić – Stefanović, Glišić, Kijevčanin (62. Ilić), Stamenić (70. Fofana) – Lazović (70. Todorović), Lučić. Trener: Nebojša Jandrić.


tagovi

Aleksandar KataiDijego FalćineliDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara