Zvezda na letnjim pripremama bez prvog golmana: Borjanov kiks večeri u Torontu, ali lagan plasman Kanade na Gold kup (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.03.19. | 12:47

Turnir se održava od 15. juna do 7. jula, što znači da će čuvar mreže crveno-belih praktično bez treninga sa ekipom Vladana Milojevića dočekati start evropskih kvalifikacija

Važan rezultat za Kanadu, ali ne i previše radosne vesti za navijače Crvene zvezde, kao ni stručni štab srpskog šampiona. Selekcija, čija je jedna od najvećih zvezdi Milan Borjan, obezbedila je plasman na Gold kup, koji će biti održan od 15. juna do 7. jula ove godine, što znači da crveno-beli na prvog čuvara mreže praktično neće moći da računaju tokom letnjih priprema. Jasno je i da Borjan zbog obaveza prema nacionalnom timu neće biti u stanju da se u potpunosti oporavi od ove sezone.

Golman srpskog šampiona našao se u centru pažnje sinoćne utakmice kvalifikacija za KONKAKAF Ligu nacija između Kanade i Francuske Gvajane (4:1). Napravio je veliki kiks u 25. minutu, kada je previše kombinovao sa jednim saigračem iz odbrane, što je iskoristio defanzivac hrvatske Istre, Kevin Rimane, koji je presekao loptu ispred Borjana i u tom trenutku doneo izjednačenje svom nacionalnom timu.

Izabrane vesti

Ali, na kraju je isplivao kvalitet domaće selekcije, koja je na ubedljiv način overila plasman na završni turnir, a za napravljenu grešku u prvom poluvremenu iskupio se i golman Crvene zvezde, koji je u 73. minutu na fantastičan način zaustavio snažan slobodan udarac gostiju.

Ukoliko Kanađani doguraju do finiša takmičenja na Gold kupu Borjan bi ekipi Vladana Milojevića mogao da se priključi praktično pred sam start kvalifikacija za evropska takmičenja, što znači da će i tada imati isuviše malo vremena za oporavak. Prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona startuje 9. i 10. jula, a prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope dan kasnije.

Kanađani su poveli u uvodnim trenucima utakmice zahvaljujući snalažljivom vezisti Kardifa Džunioru Hojletu, dvostruki strelac bio je Lukas Kavalini, a u strelce se upisao mladi napadač Genta Džonatan Dejvid.

Pored Kanade, plasman na Gold kup obezbedili su i Haiti, Martinik, Kurasao, Bermunde, Kuba, Gvajana, Jamajka, El Salvador i Nikaragva, koji su se pridružili Meksiku, Kostariki, Panami, Hondurasu, SAD-u, Trinidadu i Tobagu.

Pored plasmana na Gold kup, Kanada je obezbedila i mesto u Diviziji A KONKAKAF Lige nacija, zajedno sa Haitijem, Martinikom, Kurasaom, Bermudama i Kubom. To takmičenje startuje u septembru ove godine.

Foto: Tviter


tagovi

Milan BorjanGold Kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara