FOTO: AFP
FOTO: AFP

Zvezda naciljala Marka Vejinovića, Omonija pokvarila planove

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.20. | 17:01

Čeka se rasplet plej-ofa za Ligu Evrope

Brojne planove čelnicima i stručnom štabu Crvene zvezde pokvario je poraz od Omonije posle penal ruleta u Nikoziji. Srpski šampion je ostao bez zagrantovanih osam miliona evra, i preko potrebnog mira za pravljenje daljih planova. Imali su odgovorni iz Ljutice Bogdana već napravljen plan poslovanja sa kartom grupne faze Lige Evrope u džepu. Ovako, moraće da čekaju i da veruju da su mnogo bolji od prvaka Jermenije ili Slovenije.

Prema informacija MOZZART Sporta, Crvena zvezda je deo sredstava koji se dobija za plasman u plej-of Lige šampiona i Ligu Evrope, htela da uloži u angažovanje trojice novajlija. Na radaru su bili inostrani levi bek, štoper sa akcentom na veliku želju Dejana Stankovića, Lindzija Rouza iz Arisa i jedan svestrani vezista.... I pored toga što crveno-beli imaju pregrešt talenta i kvaliteta u maneveru, gde su glavne uloge podeljene Geloru Kangi, Mirku Ivaniću i Veljku Nikoliću, ne bi bilo iznenađenje da do kraja prelaznog roka Crvena zvezda angažuje igrača koji bi predstavljao podršku Seku Sanogu. Profil fudbalera koji je sličan Krstičiću i koji bi u mečevima jačeg intenziteta pomagao bivšem reprezentativcu Obale Slonovače.

Izabrane vesti

Omonija je, kao što smo i napisali, pokvarila planove, ali Crvena zvezda i dalje na oku drži bivšeg mladog reprezentativca Holandije Marka Vejinovića. Vezista srpskih korena je nedavno raskinuo ugovor sa poljskom Arkom i trenutno kao slobodan igrač trenira sa mladim timom AZ Alkmara.

Vejinović bi, dakle, došao u Crvenu zvezdu kao slobodan igrač, ne bi zauzimao mesto stranca i imao bi zadatak da u rotaciji zameni Branka Jovičića i Miloša Vulića, od kojih je srpski šampion zbirno prihodovao nešto više od miliona evra.

Iako mu je karijera u padu poslednjih godina Marko Vejinović ima ogromno iskustvo i verovatno je Dejan Stanković procenio da bi bio od koristi aktuelnom timu. Iskusni vezista, koji se odlikuje odličnim prekidom, bio je veliki projekat holandskog fudbala kada se pojavio u prvom timu AZ Alkmara, kao izdanak akademije tog kluba. Kasnije je igrao Herakles, Vitese, Venlo, Fejnord, ponovo AZ i na kraju poljsku Arku, gde je bio jedan od najboljih igrača.

Povremeno se pričalo da bi Marko Vejinović mogao da obuče dres Srbije, pošto nikada nije dobio poziv za nacionalnu selekciju Holandije. Tokom bogate karijere Vejinović je igrao čak na devet pozicija, što znači da nije bio samo golman i levi bek. Treneri su ga najčešće koristili na mestu centralnog i zadnjeg veznog igrača...

Kako bilo, Zvezda ima čistu situaciju, pošto Vejinović nema kluba. Ali kao što smo već i napisali, mnogo toga će zavisiti od ishoda duela u plej-ofu za Ligu Evrope. Kao i potencijalnih izlaznih transfera. 


tagovi

Marko Vejinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara