©Reuters
©Reuters

Zvezda ne mora da brine: Makabi atraktivan, ali nije konkretan, Kairat golom iz prekida sprečio poraz

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.07.21. | 21:33

Asistencija Nebojše Kosovića kod gola gostiju - 1:1

Prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Makabija iz Haife i Kairata doneo je jasan zaključak: Crvena zvezda nema razloga da brine, pošto nijedan od potencijalnih protivnika nije oduševio u prvom meču. Okršaj na Sami Ofer stadionu u Haifi završen je bez pobednika (1:1), a zbog toga mnogo više razloga za domaći tim, koji je imao više od igre, bolje prilike i vođstvo, ali je sve prokockao u 76. minutu, kada je posle perfektno izvedenog kornera Nebojše Kosovića, konačan rezultat postavio Niurali Alip.

Taj udarac je ujedno bio i jedini koji je u okvir gola domaćina poslao kazahstanski šampion na ovom meču, ali potpuno neodbranjiv za najboljeg golmana izraelskog prvenstva Džoša Koena. Kairat nije bio potpuno bezopasan po gol Makabija, ali se Kiril Keker od početka odlučio za defanzivnu formaciju i odgovore iz kontranapada i prekida, pa Kairat ima dovoljno razloga da bude zadovoljan konačnim ishodom.

Izabrane vesti

Sa druge strane, domaćin je igrao mnogo dopadljivije, imao apsolutnu kontrolu lopte i igre, o čemu govori i činjenica da je dobrim delom utakmice procenat poseda lopte bio na oko 60 procenata. Makabi je povremeno delovao vrlo atraktivno, zahvaljujući majstoru Tajronu Šeriju, koji je imao nekoliko odličnih driblinga na desnom krilu, ali Izrelci često nisu bili dovoljno konkretni i odlučni u završnici, što ih je na kraju koštalo boljeg rezultata na ovom meču.

Klub se ovog leta odrekao najboljeg strelca Nikite Rukavice, koji bi mogao mnogo da im zafali dok je Bem Sar, koji je stigao 1. jula još uvek daleko od željene forme. Na njegovo mesto danas je uskočio Godsvej Donjo, koji mu je bio alternativa prošle sezone, ali je razočarao. Zapravo, može se smatrati jednim od tragičara današnje utakmice, pošto je pre vodećeg gola svog tima imao veliku šansu, istrčao je sam pred Stasa Pokatilova, ali mu je iskusni golman Kairata odbranio taj udarac.

Kod vodećeg gola na meču, odličan dupli pas u kaznenom prostoru odigrali su Omer Atzili i Abu Fani, posle kojeg je krilni fudbaler Makabija postigao vodeći pogodak. Ipak, to nije bilo dovoljno da se dođe do pobede.

Pored Kosovića, čitav meč na terenu u gostujućem timu odigrao je i Rade Dugalić, dok je kod domaćina to bio slučaj sa komandantom odbrane Bogdanom Planićem. Ipak, kod prekida je podbacila čitava defanzivna postavka Makabija, pošto je Alip gotovo bez konkretnog otpora došao do situacije da sa vrha peterca pošalje loptu u protivničku mrežu.

Domaći igrači su u završnici meča pokušavali svim silama da stignu do pobedonosnog gola, ali su na kraju zbog nekih odluka crnogorskog sudije Milovana Milačića, bespotrebno uvukli sebe u nervozu, što im je ozbiljno narušilo koncentraciju.


LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - PRVA RUNDA (PRVE UTAKMICE)

Bode Glimt - Legija 2:3 (1:2)

/Botim 45+1, Pernambuko 78 - Lukinjas 2, Emreli 41, 61/

Dinamo Tbilisi - Nefči Baku 1:2 (1:1)

/Marušić 36 - Alasgarov 23, Mahmudov 57/

Slovan Bratislava - Šamrok Rovers 2:0 (1:0)

/Ratao 28, 47/

Dinamo Zagreb – Valur 3:2 (2:0)

/Ademi 8, 72, Majer 41pen – Sigurdson 88, Adolfson 90/

Ludogorec – Šahtjor Soligorsk 1:0 (0:0)

/Oliveira-Souza 90+2/

Makabi Haifa - Kairat Almati 1:1 (1:0)

/Atzili 45 - Alip 76/

Malme - Riga 1:0 (0:0)

/Čolak 50/

Teuta - Šerif Tiraspolj 0:4 (0:2)

/Enrike 15, 45+1, Traore 56, Kastaneda 89/

Kohans Kvej - Alaškert 2:2 (1:2)

/Kjuran 19, Horan 79 - Kurtsidze 21, 45/


tagovi

kvalifikacije za Ligu šampionaKairatMakabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara