Zvezda nije odustala od Lindzija Rouza, sličan je Le Taleku, može da igra na tri pozicije

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.08.20. | 09:16

Potrebno je da se rasčisti gužva sa strancima na Marakani i da bude prodat Miloš Degenek

Napada, napadač i opet – napadač. To je bila, a i dalje je, osnovna želja Dejana Stankovića i njegovog stručnog štaba tokom ranog leta i na početku tekuće sezone. Crveno-beli finiširaju transfer Federika Makede iz Panatinaikosa, koji bi do kraja sedmice i zvanično trebalo da potpiše ugovor sa srpskim šampionom. Na taj način Crvena zvezda bi završila prvi talas letnjeg prelaznog roka, ali daleko od toga da bi aktivnosti na Marakani, što se tiče pojačanja bile prekinute.

Trener crveno-belih Dejan Stanković je još davno izrazio želju da odbranu pojača proverenim štoperom. San o dolasku Branislava Ivanovića je bio nerealan, ali Crvena zvezda još nije odustala od defanzivca Arisa Lindzija Rouza.

Izabrane vesti

Reprezentativac Maurucijusa, sa velikim iskustvom igranja u francuskoj ligi, prošao je sve skauting filtere, i ubedio Dejana Stankovića da bi bio veliko pojačanje za njegov tim. Posebno, što Lindzi Rouz, bar kada je reč o pojedinim karakteristikama, podseća na Damjana Le Taleka. Reč je o štoperu odlične tehnike koji vam garantuje miran ulaz u igru, i koji može da odgovori zahtevima na nekoliko pozicija u poslednjoj odbrambenoj liniji. U grčkom klubu Lindzi Rouz je igrao kao desni i levi štoper, bio je korišćen i povremeno kao desni bek.

Iako je Stanković opijen njegovom tehnikom i agresivnošću, postoji mnogo prepreka u realizaciji potencijalnog transfera. Crvena zvezda trenutno na platnom spisku ima četvoricu štopera, plus mladog Strahinju Erakovića kome su potrebni minuti u ovoj sezoni. Rešeni su u Ljutice Bogdana da ne angažuju novog centralnog defanzivca, dok bar neko od sadašnjih ne napusti klub. To će, po svojoj prilici, biti Miloš Degenek. Međutim, transfer reprezentativca Australije teško da će biti reaizovan pre septembra, za kada je zakazan početak pijace u Saudijskog Arabiji.

Takođe, nije zanemarljiva činjenica da Crvena zvezda ima veliki broj stranaca... Izvesno je da će tokom jeseni veliku minutažu imati Sanogo, Kanga, Ben i vrlo verovatno novi napadač Makeda. Crveno-beli bi morali da prodaju Boaćija, Tomanea, i Matea Garsiju, kako bi oslobodili prostor za nove igrače sa stranim pasošima.

Za sada nema najava da će se neki transfer realizovati. Dakle, Zvezda bi morala da čeka Rouza, kao i on nju. Informacije iz Grčke govore da reprezentativac Mauricijusa trenutno nema nijednu ponudu, osim Zvezdinog raspitivanja.

Aris je, tokom ppreliminarnih razgovora u kasno proleće, saopštio Crvenoj zvezdi da za slobodu iskusnog defanzivca traži milion evra. Neprihvatljiva cifra za crveno-bele, ali će u septembru možda biti drugačije. 


tagovi

Lindzi RouzDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara