Ohi (©Starsport)
Ohi (©Starsport)

Zvezda odbila 1.000.000 evra od Brendbija za Ohija, hoće ga i Molde

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.08.22. | 17:09

Crveno-beli traže između 1.500.000 i 2.000.000

U drugom je planu Ohi kod Dejana Stankovića otkako je angažovan Aleksandar Pešić, preskočio ga je u hijerarhiji na početku nove sezone i Milan Pavkov. Spremna je Crvena zvezda da se odrekne usluga norveškog napadača koji je zimus stigao na stadion „Rajko Mitić“, iznela je čitave evropske kvalifikacije bez Ohija, ali i odbila da ga proda za simboličnu cifru, što u prošlosti nije bio tako čest slučaj kada su stizale na adresu crveno-beli za igrače potisnute na marginu.

Ohiju su dani u Beogradu odbrojani, zainteresovanih klubova ima i izvesno je da će napustiti Ljutice Bogdana 1a do kraja leta, a čelnici Crvene zvezde u smiraj prelaznog roka tvrde pazar. Danski portal Ekstra Bladet piše da je Brendbi poslao ponudu srpskom šampionu za Ohija u visini od 7.500.000 kruna, odnosno 1.000.000 pretvoreno u evropske novčanice i – odbijena je. 

Izabrane vesti

Na Topčiderskom brdu isčekuju između 1.500.000 i 2.000.000 evra, to je suma koja će odobrovoljiti učesnika Lige Evrope, navode Danci, i dodaju da Brendbi nije jedini klub iz Skandinavije kome se Ohi kotira visoko kao solucija u napadu, u trku za njegov potpis uključio se Molde, iz koga je kao slobodan igrač pre osam meseci stigao u srpsku prestonicu.

Po dolasku u Crvenu zvezdu, stavio je Ohi paraf na trogodišnji ugovor i imao poprilično dobar početak u crveno-belom dresu. Pogodio je na rvenstvenom debiju protiv Čukaričkom, bio strelac u večitom derbiju kada je tim Dejana Stankovića zaostajao pet bodova za Partizanom. Činilo se da su na stadionu „Rajko Mitić“ posle dugog traganja za napadačem pronašli pravog, da imaju golgetera na duže staze, ali su poosle dvomeča sa Rendžersom krenuli da razmišljaju u durgom smeru, iako je Ohi sezonu završio sa učinkom od 11 golova na 23 meča u svim takmičenjima.

Kako je vreme odmicalo, Ohi je gubio minutažu. Povredio se tokom pripremnog perioda u Sloveniji, to je iskoristio Milan Pavkov, a u međuvremenu se u tabor srpskog šampiona vratio Aleksandar Pešić. Norvežaninu su vrata zatvorena, dobio je samo 18 minuta protiv Kolubare kada je sve bilo rešeno, a Dejan Stanković ga je preskočio u Haifi – Milan Pavkov tada nije bio ni u konkurenciji za sastav – kao i u beogradskom revanšu. Izvršio je strateg crveno-belih osam promena u dvomeču, Ohi nije dobio ni minut.

Jasno je Dejan Stanković stavio do znanja Ohiju da se ne nalazi u njegovim kombinacijama i da je bolje da potraži novu sredinu. U suprotnom – sledi mu produženi boravak na klupi i tribinama.

Ohi ima izlaz u vidu transfera, na Skandinaviju je naviknut. Opcije su dve: povratak u klub u kome je poslednje sezone postigao 27 golova ili traženje „spasa“ u Danskoj. Još samo da Brendbi, Molde ili neko treći zadoolji apetite Crvene zvezde i do kraja transfer pijace dostavi ponudu tešku od 1.500.000 do 2.000.000 evra.



tagovi

Ohi OmoidžuanfoBrondbiMoldeFK Crvena zvezdaLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara