Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Zvezda odbila 2.000.000 evra za Gelora Kangu

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 11:54

Rize hteo da kupuje naveliko na Marakani

Dobili su Dušana Jovančića, raspitivali su se o Aleksi Vukanoviću, ali su predstavnici turskog Rizea došli u Ljutice Bogdana kako bi obavili prioritetni zadatak i uspeli da na obalu Crnog Mora dovedu Gelora Kangu!

Srpski šampion imao je na stolu ponudu tešku dva miliona evra za reprezentativca Gabona koji je kao zvezda letnjeg prelaznog roka došao na Marakanu iz praške Sparte kao slobodan igrač. Iako nisu postojale administrativne prepreke za ovaj transfer, pošto je u letnjem prelaznom roku moguće potpisati za dva kluba. Po sličnom principu Partizan jew pre tri leta doveo Miroslava Radovića, a potom ga pustio u poljsku Legiju.

Izabrane vesti

 Međutim, prema saznanjima MOZZART Sporta čelnici crveno-belih su odbili mogućnost da prodaju jednog od najboljih stranaca u novijoj istoriji srpskog šampiona.

Delovalo bi krajnje neozbiljno da se Crvena zvezda odrekla usluga Gelora Kange posle samo dva meseca, koji je vraćen u Beograd kako bi pravio razliku u mečevima visokog intenziteta, posebno na međunarodnoj sceni. Gabonac još traži formu, postigao je gol u sudaru sa Čukaričkim i upisao još dve asistencije na gostovanju u Lučanima. I sigurno da Dejan Stanković očekuje da bude na optimalnom nivou kada počne grupna faza Liga Evrope.

Crvena zvezda je iskoristila činjenicu da je Geloru Kangi isticao ugovor sa Spartom, odnosno da nijedan od zainteresovanih klubova nije želeo da mu ponudi trogodišnji ugovor. Početkom avgusta omaleni vezista parafirao je saradnju sa crveno-belima, uz godišnju platu od 500.000 evra. Dobio je i 300.000 evra na ruke prilikom potpisivanja ugovora, obećani su mu i adekvatni bonusi u slučaju ulaska u grupnu fazu Lige šampiona ili Liga Evrope.

Crvena zvezda očekuje da do kraja letnjeg prelaznog roka inkasira novac od prodaje Ričmonda Boaćija i El Fardu Bena, koji je blizu prelaska u redove Al Ahlija iz Džede... Međutim, prelazni rok u Aziji traje duže nego u većini evropskih zemalja.

I dalje nema najava dolazaka igrača u Crvenu zvezdu. Vlada neka neprirodna tišina, ali dan je još mlad. 


tagovi

Gelor Kanga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara