Zvezda počela da razmišlja o letu: Skautiran Jamajkanac iz Kopra, ima opasnu statistiku! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.22. | 12:04

Ljudi sa Marakane više puta bili u Sloveniji kako bi uživo ispratili desnokrilnog fudbalera Kahima Parisa

Često sportski direktori i treneri koriste poštapalicu o tome kako za njih naredni prelazni rok počinje onog trenutka kada se završi aktuelna pijaca. Imaju u Crvenoj zvezdi veće prioritete, šampionska trka sa Partizanom je u punom jeku, predstoji i dvomeč protiv Glazgov Rendžersa koji bi mogao da ispiše lepu stranicu istorije kluba sa Marakane. Ali čelnici i članovi sportskog sektora crveno-belih ozbiljno su počeli da pripremaju teren za letnje aktivnosti. I počeli su da „delaju“.

Kada se priča o aktulenom timu Crvene kao glavna anomalija pominje se nedostatak brzine, posebno u evropskim mečevima kada je srpski šampion primoran da traži šansu u kontranapadu. Prostije rečeno: Crvenoj zvezdi je potreban novi Nemanja Radonjić.

Izabrane vesti

I čini se da su u Ljutice Bogdana namirisali igrača koji bi to mogao da im donese. Prema saznanjima Mozzart Sporta na meti crveno-belih je krilni fudbaler slovenačkog Kopra Kahim Paris. Skauti Crvene zvezde tokom zime boravili su nekoliko puta u slovenačkoj luci kako bi se uverili u kvalitete momka rođenog 2000. godine u Kingstonu. Pre toga biranim rečima o Parisu, još prošlog leta, pričao je i Stevan Mojsilović, nekadašnji trener Rada i Obilića koji odlično poznaje prilike u slovenačkom fudbalu jer je dugo godina bio zaposlen u Domžalama i trenutno je skaut crveno-belih zadužen za tržište nekadašnje jugoslovenske republike.

Kako se može čuti Paris je prošao filter, tako da je na njegovom transferu počelo ozbiljno da se radi. Naravno, realizacija je još daleko, jer o angažovanju krilnog fudbalera iz Jamajke treba da se usaglase sve strukture u Zvezdi. Pre svega sportski direktor Mitar Mrkela i trener Dejan Stanković.

Ali čini se da će Zvezda ići u pravcu angažovanja momka koji je ove sezone jedan od najboljih igrača slovenačke lige. U dresu Kopra je na 24 utakmice postigao devet golova i upisao tri asistencije. I u prethodnoj takmičarskoj godini je Paris bio vrlo dobar, kada je u dresu drugoligaša Krke postigao 16 pogodaka.

Reprezentativac Jamajke igra na poziciji desnog krila. Crveno-beli su se u proteklom periodu na toj poziciji najviše oslanjali na El Fardu Bena. Reprezentativac Komorskih Ostrva će, vrlo verovatno, karijeru završiti u Beogradu, ali je za očekivati da ima doziranu minutažu. Stižu ga godine. Kvalitetan pomak nije doneo Italijan Filipo Falko, mada ga je Dejan Stanković najavio kao svojevrsnog džokera u prolećnoj trci. Crveno-beli se nisu okoristili no o brzinu Rišaira Živkovića, pošto je nekadašnji mladi reprezentativac Holandije razočarao.

I upravo su zato pogledi usmereni ka Sloveniji, mada se očekuje da na poziciji desnog krila od leta konkurenciju pojača Nikola Mituljikić.

Kahim Paris ima ugovor sa trećeplasiranim timom slovenačkog prvenstva do leta 2023. godine. Zvezda bi morala da izdvoji novac za obeštećenje, ali o tome će se pričati na kraju sezone, kada se bude podvukla crta.

Dostupni snimci na internetu ukazuju da je Kahim Paris ekstremno brz igrač, i da igra na kontra strani. Odnosno da mu je leva noga jača, pa postiže golove slične Aleksandru Kataiju.


tagovi

Kahim Paris

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara