Zvezda ponovo zvala Despotovića, šanse su veće nego prošle zime

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.05.22. | 16:30

Potrebno je da dođe do konsenzusa u svim strukturama kluba sa Marakane

Crvena zvezda je napravila još jedan korak ka osvajanju šampionske titule, mnogo lakše nego što se očekivalo prošla je kroz Novi Sad. Najviše zahvaljujući veđ viđenom majstorstvu Aleksandra Kataija, koji je sa dva gola „uništio“ bivši klub. Nastavili su napadači srpskog šampiona sa postom, iako je Milan Pavkov ovog puta kao starter ostavio mnogo jači utisak nego u nekim ranijim mečevima. Norvežanin Ohi gotovo da nije ušao u šansu.

Jasno je da će na Marakani, odmah po okončanju šampionske titule sa Partizanom, početi ubrzano da rade na dovođenju još jednog napadača. Tim pre što se očekuje konačni odlazak Milana Pavkova u inostranstvu. Skauti Crvene zvezde su nekoliko puta uživo pratili igre kolumbijskog napadača iz Vitorije Gimaraeš Oskara Estupinjana. Snažni špic blista ove sezone u Primeiri, u kojoj je na 26 mečeva postigao 13 golova. Bio je precizan i proteklog vikenda, kada je pogodio mrežu Santa Klare. Jasno je da će crveno-beli imati ozbiljnu konkurenciju kada je u pitanju Oskar Estupinjan. Kolumbijcu u junu ističe ugovor sa Vitorijom Gimaraeš i sigurno će imati brojne ponude.

Izabrane vesti

Jasno je da na Marakani moraju da prošire krug kandidata, i da se „raspituju o zdravlju“ igrača koji su već dugo u bazi podataka. Prema informacijama MOZZART Sporta odgovorni sa Marakane su pre nekoliko sedmica stupili u kontakt sa potencijalnim reprezentativcem i napadačem Arsenala iz Tule Đorđem Despotovićem. I bili vrlo transparentni, poslavši poruku snažnom centarforu da bi ga u junu rado videli u Ljutice Bogdana kao ozbiljnu opciju za evropske kvalifikacije.

Crvena zvezda je i pored dovođenja Ohija želela da u zimskom prelaznom roku kupi još jednog napadača. I tada je bio upućen poziv Despotoviću, ali se momak iz Loznice odlučio za ostanak u Rusiji, posle rastanka sa Rubinom. Sada su šanse za njegov povratak znatno veće nego prošle zime. Krajnje je neizvesno hoće li Arsenal iz Tule zadržati status člana Premijer lige Rusije. A čak i ako se to desi, Despotoviću je jasno da bi u narednom periodu bio ograničen samo na igranje u Rusiji, s obzirom da zbog sukoba u Ukrajini postoji mogućnost da klubovi iz Premijer lige budu suspendovani iz evropskih takmičenja.

Đorđe Despotović je imao promenljivu sezonu, u vrlo limitiranom timu Arsenala iz Tule postigao je samo dva gola. Međutim, postoji ljudi na Marakani koji veruju da bi srpski centarfor bio istinsko pojačanje. Uostalom, Despotović je ne tako davno igrao fudbal života. Prethodne takmičarske godine je u redovima Rubina iz Kazanja na 26 utakmica postigao 14 golova. Bio je jedan od najboljih igrača kluba iz Tatarstana, blistao i na pripremama u Antaliji kada je Rubin odmerio snage sa Partizanom.

Imao je zapažene role u Orenburgu, pre toga u kazahstanskim velikanima Astani i Kairatu. I jasno je da bi imao motiv da se dokaže u matičnom klubu.

Visoki napadač je bio član Zvezdinog tima u sezoni 2014/2015, u jednom od najtežih perioda kluba sa Marakane. Postigao je samo jedan pogodak u zvaničnim mečevima, u pobedi nad OFK Beogradom 2:1. Međutim, bio je u senci nadolazeće zvezde Luka Jovića koji je tada bio projekat kluba i neko čija prodaja bi trebalo da donese finansijsku korist Crvenoj zvezdi.

Privatno, Đorđe Despotović je vezan za Rusiju, pošto je nedavno dobio dete, ali je i te kako zainteresovan za ozbiljne pregovore. Posebno što je čuo da ga jako cene članovi Stankovićevog stručnog štaba.


tagovi

Đorđe Despotović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara