Katai slavi gol protiv Libereca (Starsport)
Katai slavi gol protiv Libereca (Starsport)

Zvezda pravi klupsku legendu: Aleksandar Katai potpisuje ugovor do 2024. godine

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.06.21. | 10:51

Potpisivanje možda i danas

Neće se danas ozvaničiti dugo čekani transferi Aleksandra Prijovića, njegovog imenjaka Kolarova ili velike želje Dejana Stankovića veziste Nenada Krstičića, ali navijači srpskog šampiona imaće vrlo brzo razloga za zadovoljstvo. Prema saznanjima MOZZART Sporta jedan od najboljih igrača tima u prethodnoj sezoni Aleksandar Katai trebalo bi narednih dana, a možda već i u toku petka, da parafira novi ugovor sa Crvenom zvezdom koji će važiti do 2024. godine.

I pored toga što je imao želju da posle letnjih kvalifikacija karijeru nastavi u Aziji (pominjao se tim iz Dubaija), Aleksandar Katai je postigao preliminarni dogovor sa upravom kluba, i samo se čeka ozvaničenje. Posle blistave sezone, tokom koje je vukao tim kroz Ligu Evrope, odgovorni iz Ljutice Bogdana su odlučili da nagrade Kataija novim ugovorom. Razumljivo i povišicom, pa će potencijalni reprezentativac Srbije ući u društvo najplaćenijih igrača tima, i imati primanja od 600.000 evra na godišnjem nivou.

Izabrane vesti

Crvena zvezda očigledno namerava da od Aleksandra Kataija napravi klupsku legendu i čoveka koji će biti magnet za navijače da iz sedmice u sedmicu dolaze na utakmice crveno-belih. I pored toga što je imao problem sa trombocitopenijom (bolest krvi) i morao na tromesečnu pauzu, kreativac iz Srbobrana je zajedno sa Mirkom Ivanićem predstavljao veliku ofanzivnu snagu čete Dejana Stankovića. Na 34 meča u svim takmičenjima postigao je 17 golova i upisao devet asistencija.

Veliki ljubimac navijača vratio se u Ljutice Bogdana prošlog leta spletom okolnosti, odnosno posle ispada njegove žene Tee na društvenim mrežama tokom građanskih nemira u Americi. Los Anđeles Galaksi nije želeo da pređe preko toga, i praktično doprineo da Crvena zvezda dobije ključnu kariku u evropskom pohodu. Katai je postigao pogodak protiv Ararata, potom je oduševio u meču sa Liberecom kada je uzeo loptu na centru, predriblao nekoliko čeških igrača, i postigao pogodak. Dao je i gol protiv Genta, možda i vredan evropskog proleća.

Kada se tome doda da je u prvom mandatu, posle odlične sezone, prodat Alavesu za tri miliona evra, jasno je da je Katai jedna od najboljih investicija Crvene zvezde u novijoj istoriji. Sve su to uzeli u obzir čelnici srpskog šampiona kada su se odlučili da uđu u pregovore sa Magikom, kako Kataija od milošte zovu navijači Crvene zvezde.

I dalje aktulenim ugovorom Katai je vezan za Marakanu do narednog leta, što znači da je mogao da potpiše za novi klub već u decembru. Međutim, očigledno je da je Katai spoznao da mu odgovara život u Beogradu i rad u Crvenoj zvezdi. Prethodne godine dobio je i drugo dete, skućio se u jednom elitnom naselju u glavnom gradu Srbije.

Pored toga kao igrač koji je rođen 1991. godine Katai nije previše zanimljiv evropskom tržištu, a veliko je pitanje kako bi se snašao u Aziji, uzimajući u obzir brojna negativna iskustva igrača sa ovih prostora (najbolji primer je Aleksandar Prijović).

Ukoliko bude ostao u Zvezdi do kraja novog ugovora, Katai će tada imati 34 godine i vrlo verovatno počeće da razmišlja o penziji. Do tada će imati sve preduslove, da prepoznatljivim dirblinzima i golovima postane klupska legenda.

U dva mandata u crveno-belom dresu Katai je na 102 meča postigao 48 golova i upisao 24 gola. Osvojio je dve šampionske titule i kup pre dve sedmice.



tagovi

Aleksandar KataiFK Crvena zvezdaZvezdan Terzić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara