Dejan Stanković i Gelor Kanga (©Starsport)
Dejan Stanković i Gelor Kanga (©Starsport)

Zvezda pred Delijama posle 380 dana: Stanković ima jednu veliku dilemu

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.07.21. | 11:56

Crveno-beli otvaraju novu sezonu utakmicom protiv Vojvodine (20 časova)

Čekali su navijači Crvene zvezde 14 godina na duplu krunu, više od četvrt veka iščekivali evropsko proleće, nešto manje toliko željenu Ligu šampiona. Ali sve nabrojane vremenske distance lakše su im padale od perioda u kojem je sastavni deo fudbala izloacija i prazne tribine. Prošla, prema mnogim karakteristikama, istorijska sezona tima Dejana Stankovića bila bi još šarenija i glamuroznija da su fanovi crveno-belih imali priliku da se dive Kataijevim golovima i potezima protiv Libereca i Genta, ili da prisustvuju titanskoj februarskoj borbi sa Milanom.

Međutim, atmosfera duhova je prošlost, makar u trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pa će igrači Crvene zvezde prvi put posle 380 dana imati podršku sa tribina. Još od onog meča sa Proleterom juna prošle godine kada je proslavljena treća titula.

Izabrane vesti

Dovoljan je to razlog da meč sa Vojvodinom predstavlja mnogo više od pukog otvaranja sezone i generalnu probu za gostovanje kod Kairata. Očekuje se u Ljutice Bogdana karnevalska atmosfera, makar 15.000 ljudi na tribinama, i igra ekipe Dejana Stankovića na prošlosezonskom standardu.

Crvena zvezda šampion Srbije - kvota 1,25

A to će biti dovoljno da prva prepreka u liku Vojvodine bude preskočena posebno što Novosađani stižu u Ljutice Bogdana sa mnogo problema. Stara Dama je promenila ličnu kartu i lični opis. Tu je novi trener Slavoljub Đorđević, ekipa je ostala bez devetorice igrača iz prošlosezonskog rostera, Miljan Vukadinović je povređen, roviti su Kovačević i Topić.

Još kada se tome doda da Vojvodina u poslednje vreme postala najredovnija Zvezdina mušterija, odnosno da crveno-beli imaju 13 uzastopniih pobeda nad Novosađanima.

Trener crveno-belih Dejan Stanković je kroz dvonedeljni rad u Austriji i četiri pripremne utakmice, pronašao kostur tima, odnosno igrače koji bi prvi i najvažniji deo sezone trebalo da iznesu. Poslednje informacije govore da Zvezdin šef stručnog štaba ima samo jednu dilemu za prvenstvenu premijeru. Vezana je za mesto u sredini terena.

Slabom partijom u generalnoj probi protiv Šturma iz kombinacije je ispao Veljko Nikolić, pa je znak pitanja prisutan samo kod prvog saradnika Sekua Sanoga. Za to mesto apliciraju povratnik Nenad Krstičić i ponovo vaskrsli Gelor Kanga. Reprezentativac Gabona je tokom većeg dela priprema u Austriji bio na ledu, daleko od takmičarskog tima i uigravanja ofanzivnih akcija i automatizma u igri. Međutim, ponovo mu je Stanković dao šansu, i pod pretpostavkom da će se Novosđani odlučiti za neto defanzivniju varijantu, Kanga je blizu prve postave. Drugi kandidat je Nenad Krstičić. Potencijalni reprezentativac Srbije je bio velika želja Dejana Stankovića, i sigurno će imati važnu ulogu u kvalifikacijama. Jedina mana mu je što se pripremama priključio nešto kasnije.

Dragović je odlično, veoma se brzo adaptirao.. Dioniju je potrebno još malo vremena, ali sigurno će igrati. Ozbiljno računamo na njega, da ga osposobimo za ono što ga očekuje u narednom periodu. Krstičić se brzo adaptirao i veoma brzo shvatio zahteve i načine igre. On nikada nije imao problem sa spremom“, otkrio je deo detalja vezanih za ekipu Dejan Stanković.

(1,30) Crvena zvezda (5.50) Vojvodina (12,0)

Navijači Crvene zvezde prvi put će na delu videti Aleksandra Dragovića, i to u tandemu sa Srđanom Babićem. Pozicije bekova će zauzeti Milan Gajić i Milan Rodić. Osim Sanoga, i dileme koju smo već opisali, sigurni u prvih 11 su El Fardu Ben, Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Nikola Krstović.

Mladi Crnogorac dobio je zvanje trenutno prvog špica Crvene zvezde. Odlično je delovao na pripremama u Austriji, upadao u oko igrom u polju, mada je primašio nekoliko situacija. Nametnuo se, i zbog zvanja bonusa, ispred Milana Pavkova. Dobio je ozbiljne pohvale i od Dejana Stanovića.

Njegov put je pravi primer. Samo strpljenje i rad. Pre šest meseci je hteo da pojede svet, ali nikada nisam imao problem sa njim. Svaki trening je odrađivao kao utakmicu. Mnogo rada i truda je uloženo oko njega. On je sada to počeo da vraća. Mora samo da ostane na zemlji. Grupa ga jako voli“, obrazložio je Dejan Stanković.


tagovi

Dejan StankovićGelor KangaNenad KrstičićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara