Marko Marin u zagrljaju saigrača
Marko Marin u zagrljaju saigrača

Zvezda preživela Zemun, Marin u 91. minutu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.10.18. | 14:54

Teško izvojevana pobeda šampiona na gostovanju u Gornjoj Varoši

Crvena zvezda je prebolela brodolom u Parizu i nekako savladala Zemun sa 2:1, nastavila seriju pobeda u Superligi, ali daleko je to od one prepoznatljive igre i ritma na koji su njeni navijači navikli. Moraće Vladan Milojević u nastupajućoj dvonedeljnoj reprezentativnoj pauzi dosta toga da objasni pulenima, posebno onim skupljima koji su došli kasnije, da nije dovoljno samo da se pojave na terenu i da će im se protivnik skloniti.

Istina, Zemun nema preterani kvalitet što se videlo i danas, ali je u nekoliko navrata opasno zapretio, čak i stigao do prednosti koju su crveno-beli na kraju ipak prestigli. Loše je, posebno u prvih 45 minuta delovala odbrana šampiona, koja deluje i umorno posle iscrpljujućih bitaka u Evropi, pa ne čudi što je Milan Borjan olako matiran posle samo 12. minuta igre. Danas jedan od najboljih u redovima Zemuna Kukuličić prošao je po desnoj strani, ubacio loptu u peterac, a tamo Nikola Stojković pored uspavanog Degeneka doveo domaćina u vođstvo.

Izabrane vesti

gallery

Bio je to šok u jeku inicijative crveno-belih koji su utakmicu započeli sa tandemom Joveljić - Pavkov u špicu. Napadali su gosti u većem delu prvog dela, Zemun se orijentisao na kontre, a prilika za povratak u meč stigla je u 22. minutu nakon prekršaja Vukadinovića nad Jovančićem koji je arbitar Saša Jovanović ocenio kao dovoljan za najstrožu kaznu. Ipak, Lorenco Ebesilio je pogodio samo stativu.

Zvezda je nastavila da dominira, a do izjednačenja je stigla u poslednjim trenucima prvog dela. Posle prodora po desnoj strani i centaršuta Stojkovića lopta se od noge štopera Zemuna Cvetkovića odbila na nogu Joveljiću, a mladom napadaču nije bilo teško da matira golmana Zemuna Marka Miloševića i poravna rezultat na 1:1 pred sam odlazak na odmor.


ZEMUN - CRVENA ZVEZDA 1:2 (1:1)
/Stojković 10 - Joveljić 45+2, Marin 90+1/

Beograd. 
Stadion u Gornjoj Varoši.
Sudija: Srđan Jovanović.

Zemun: Milošević - Luković, Cvetković, Trajković, Živković, Tošeski (od 74. Đalović), Milutinović, Stojković, Vukadinović, Mrkaić, Kukuličić (od 78. Podunavac).
KlupaŠćekić, Stanimirović, Romanovski, Azemović, Bošnjak, Podunavac, Đalović.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Babić, Degenek, Rodić - Krstičić (od 46. Jovičić), Jovančić - Marin, Ebisilio (od 73. Boaći) - Joveljić (od 46. Kafu), Pavkov.
Klupa: Popović, Jovičić, Stojiljković, Simić, Kafu, Jevtović, Boaći.


Prodrmao je Vladan Milojević ekipu na poluvremenu. Samo što je lopta krenula sa centra umesto Joveljića i danas neprimetnog Krstičića na ternu su se našli Kafu i Jovičić što je znatno podiglo nivo igre Zvezde. Ređale su se i u nastavku šanse pred golom domaćina, Marko Marin je imao znatno zapaženiju rolu, ali se domaćin branio i dugo odolevao.

Probao je najpre Pavkov iz dobre pozicije u nastavku, zatim i Kafu, a najbliži pobedonosnom golu crveno-beli su bili u 71. minutu kada je nemački internacionalac Marin pogodio stativu posle udarca sa nekih 18 metara. Sve je Zvezda dala na ofanzivu u završnih 20-ak minuta, i Ričmond Boaći je ušao u igru u 74. minutu, ali rešenja za odbranu Zemuna još dugo nije bilo.

Sve do prvog minuta nadoknade kada se upornost ipak isplatila crveno-belima. Posle serije napada na ivici kaznenog prostora Boaći je primio loptu, spustio je do Marka Marina, a ovaj posle prijema rutinski prosledio u mrežu Zemunaca za konačnih 2:1. Možda i surov kraj za Zemunce koji su se muški borili, ali nisu mogli da izdrže ritam koji su im nametnuli crveno-beli, a na momente su bili i naivni.

Što se tiče Zvezdine partije, samo tri boda je pozitivna stvar iz ove utakmice, sve ostalo mora na dalju analizu...

SUPERLIGA SRBIJE - 11. kolo

Petak
Partizan - Voždovac 4:0 (2:0)
/Miletić 19, Zakarić 41, 71, Ivanović 90+4/

Subota
Mladost Lučani - Radnički Niš 0:1 (0:0)
/Haskić 88/

Radnik Surdulica - Spartak Subotica 0:0

Mačva - Bačka 2:0 (0:0)
/Gigić 65, 83/

Čukarički - Dinamo Vranje 6:1 (1:0)
/Stojanović 36, 55, Tedić 50, Puškarić 53, Stevanović 58, Zorić 63 - Dimitrov 62/

Rad - Proleter N.S. 1:3 (1:1)
/Mladenović 20 - Čović 42, Vujaklija 63, Čolović 79/

Vojvodina - Napredak 0:1 (0:1)
/Zec 41/

Nedelja
Zemun - Crvena zvezda 1:2 (1:1)
/Stojković 12 - Joveljić 45+2, Marin 90+1/

Foto: Star Sport


tagovi

Vladan MilojevićDejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara