Zvezda prodaje Simića za 1.750.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.06.19. | 16:47

Čeka se samo „papir“ iz Beča

Krilni vezista Crvene zvezde Veljko Simić nije danas krenuo sa ostatkom ekipe na bazični deo priprema na Zlatibor, pod izgovorom da ima svadbeno venčanje kod bliskog člana familije. Međutim, sve ukazuje da bi nekadašnja vedeta Zvezdine „klase 1995“ mogla u dogledno vreme da napusti Marakanu na duži period.

Rukovodstvo Crvene zvezde je zakopčano po tom pitanju, ali Veljko Simić bi mogao matičnom klubu da donese prvi ozbiljni prihod u letnjem prelaznom roku. Rapid iz Beča pokazao je ogromno interesovanje za nekadašnjeg člana Bazela i ne bi bilo iznenađenje da Simić karijeru nastavi u inostranstvu. Posebno što u Zvezdi „samo“ još čekaju papir sa zvaničnom ponudom. Odgovorni sa Marakane su dobili uverenje da je Rapid iz Beča spreman da za obeštećenje iskešira 1.750.000 miliona evra. Deo te sume pripao bi Simićevom bivšem klubu, Zemunu, koji ga je prodao Crvenoj zvezdi za 200.000 evra i 20 posto od naredne prodaje.

Izabrane vesti

Simić je na Marakani imao sezonu punu uspona i padova. Statistički je imao odličan učinak, posebno kada je reč o utakmicama domaćeg prvenstva. Na 28 mečeva postigao je osam golova i upisao sedam asistencija. Međutim, ostao je bez konkretnog udela u utakmicama sa velikim ulogom. Trener Milojević ga je, primara radi, u Salcburgu zamenio već u 36. minutu.

I pored toga Simić je imao status standardnog igrača do martovskog derbija. Posle toga je šansu dobijao na kašičicu.

Upravo zbog toga na Marakani cifru od 1.750.000 evra mogu da označe kao odličnu. Posebno, što je Crvena zvezda na krilnim pozicijama jako popunjena.

Rapid iz Beča je i pored velikih ulaganja imao sezonu za zaborav. Nije uspeo da se plasira u plej-of domaćeg takmičenja. Avgusta prošle godine doveli su u tom trenutku povremenog reprezentativca Srbije Andriju Pavlovića za 1.300.000 miliona evra.

(Foto Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara