Dušan Jovančić (©Starsport)
Dušan Jovančić (©Starsport)

Zvezda prodala Jovančića za 400.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.10.20. | 18:48

Uskoro bi put Turske mogao i Aleksa Vukanović

Posle Branka Jovičića, Crvena zvezda je prodala još jednog veznog igrača sa bitnom ulogom u eri Vladana Milojevića.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Dušan Jovančić će u naredna 24 sata postati novi član turskog Rizea, pošto je srpski šampion prihvatio ponudu tešku 400.000 evra. Ostalo je samo da momak sa Crvenog krsta otputuje u grad na obalama Crnog mora, prođe medicinske preglede, i potom stavi paraf na ugovor sa timom koji je u dosadašnja četiri kola Superlige osvojio samo dva boda.

Izabrane vesti

Odlazak Dušana Jovančića ne predstavlja iznenađenje. Od početka ove sezone visoki vezista, jedan od velikih heroja meča sa Liverpulom, imao je samo bitnu ulogu na gostovanju Omoniju, kada je zamenio Mirka Ivanića. Trener Dejan Stanković odlučio je da na poziciji centralnog i zadnjeg veznog najviše forsira Sekua Sanoga, zatim Veljka Nikolića i Gelora Kangu.

Iako nije napravio milionski transfer Dušan Jovančić je bio investicija koja se isplatila Crvenoj zvezdi. Stigao je leta 2018. godine kao slobodan igrač, posle isteka ugovora sa Vojvodinom, i brzo postao važan šraf u sistemu Vladana Milojevića. Pamtiće se njegove partije u Trnavi, Salcburgu, a posebno ona u beogradskom duelu sa Liverpulom, kada je u tandemu sa Nenadom Krstičićem pojeo vezni red Redsa.

Međutim, u prošloj sezoni Dušan Jovančić nije uspeo da zadži visok standard igara. Imao je teške trenutke u mečevima Lige šampiona protiv Bajerna i Totenhema... Vremenom je gubio status... Odlazak u Rize biće prvo međunarodno iskustvo za 30 – godišnjeg visokog vezistu, koji je teškim putem došao do Crvene zvezde. Preko zonske, srpske i prve lige, stigao je do elitnog evropskog takmičenja.

Odlazak Dušana Jovančića, mogao bi da otvori prostor Crvenoj zvezdi da do sutra veče angažuje fudbalera sličnog profila. Odavno je targetiran Marko Vejinović...

Dušan Jovančić je sa Crvenom zvezdom osvojio dve šampionske titule i dva puta igrao u Ligi šampiona.

Priča se da bi put Turske mogao i Aleksa Vukanović.


tagovi

Dušan JovančićFK Crvena zvezdaRize

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara