Zvezda prvi put krvarila u Mozzart Bet Superligi, ali oduvala Javor: Milojević će morati da radi na psihologiji

Vreme čitanja: 4min | sub. 27.08.22. | 22:32

Na debiju novog trenera 4:1 protiv Ivanjičana

Crvena zvezda sa svežim ranama odlazi na prvi ovosezonski večiti derbi. Novi trener crveno-belih Miloš Milojević pobedom je startovao na klupi crveno-belih, ali je petostruki uzastopni šampion prvi put, u domaćim okvirima, pokazao znake slabosti i totalne iscrpljenosti. Odolevali su Ivanjičani do 74.minuta, ali je totalno psihički ubijen tim Crvene zvezde pronašao način da sačuva veliki kapital u Mozzart Bet Superligi i ode u Humsku neokrznut.

Dva puta u poslednje tri godine je Javor uspevao da sačuva živu glavu u Ljutice Bogdana. I sada je tim Igora Bondžulića bio na „frtalj“ od senzacije. Međutim, uspela je Crvena zvezda da naplati veliku razliku u kvalitetu, posebno kada su na teren kročili Aleksandar Katai i Nemanja Milunović, poništivši onu tezu da su najteži mečevi posle evropske eliminacije. Kao Zvezdin junak iznikao je mladi Stefan Mitrović, asistent kod pogotka Ohija i strelac gola u 74. minutu koji je, ispotaviće se, presudio Javoru. Na kraju su trijumf pojačali Ben i rekovalescent Veljko Nikolić, sačuvaši monstrozan prosek golova Crvene zvezde u Mozzart Bet Superligi - 4:1 (1:1).

Izabrane vesti

Ipak, imaće mnogo posla novi trener Crvene zvezde Miloš Milojević, koji je imao ideju da „zaboravljenim igračima“ pruži šansu i tako proširi poostojeći kadar. Pre svega će mladi stručnjak morati da se pozabavi psihologijom, jer srpski šampion je povremeno delovao kao probušeni balon.

Morao je novi trener Crvene zvezde u vrlo osetljivom periodu da uradi sve kako bi emotivno i fizički iscrpljeni tim digao na potreban nivo. Naslednik Dejana Stankovića odlučio se da van protokola ostavi Rodića, Ivanića, Bukarija i Pešića, dok su Aleksandar Katai, Nemanja Milunović i Slavoljub Srnić meč protiv Javora počeli na klupi. Izmešana postava sa Gruzinom Azarovijem kao debitantom, pošteno se mučila sa nisokom zonom Igora Bondžulića.

Apatija, izazvana eliminacijom od Makabija iz Haife, širila se i Marakanom i terenom stadiona Rajko Mitić. Crvena zvezda je igrala bez potrebne energije, sa velikim posedom lopte, ali ne baš upečatljivim napadima. Opomenuli su Ivanjičani petostrukog uzastopnog šampiona već u prvom minutu kada su iz tri dodira došli u opasnu situaciju preko najboljeg strelca Gigića. Imala je Crvena zvezda problem sa brzinom u igri, mada je meč počeo na idealan način za novog trenera Miloša Milojevića. Dobrim otvaranjem Stefan Mitrović je otvorio prostor Ohiju, koji se novom strategu odužio elegantnom realizacijom na šansi i povratku u startnu postavu.

Međutim, i u tim trenucima je bilo jasno da crveno-beli neće malobrojnim navijačima prirediti spektakl nalik prethodnim mečevima u Superligi. Vrlo dobro je stajao u niskoj zoni tim Igora Bondžulića i vrebao šansu iz kontri. Dočekali su Ivanjičani već prepoznatljive trenutke defanzivnih brljotina crveno-belih. Zaboravio je Gelor Kanga da ima defanzivne obaveze, u laganom kasu isptativši Gigića koji je pogodio u glavu Marčića, boljeg u vazdušnom duelu od Gobeljića. Koliko je igra Crvene zvezda bila sterlina, najbolje svedoči činjenica da su do 32. minuta domaći napravili samo jedan faul. I imali uz pogodak jednu izglednu šansu kada se posle šuta Kangve i igranja loptom Mitrovića, lopta odbila do stative.

Bilo je jasno da će nervoza svakim minutom biti teži protivnik srpskom šampionu od fudbalera Javora. Menjao je formacije Miloš Milojević, morao da posegne i za teškom artiljerijom u vidu Nemanje Milunovića i Aleksandra Kataija, ali kada je Crvena zvezda podigla nivo agresivnosti, razbranio se mladi Vulić. Nekadašnji omladinac Crvene zvezde omađijao je gol u dve situacije kadasu svi videli loptu u mreži. Zaustavio je Bena, demoralisao Kataija u kolosalnojj šansi. Pretila je Crvena zvezda i posle četiri vezana kornera, ali je prvu tečnu akciju pretvorila u pogodak. I to i minut do 12, jer su se na Marakani mešali nervoza, frustracija, bez i razočaranja. U tom 74. minutu Katai je dobrim kretanjem i pasom ka Gobeljiću pocepao vrlo dobru odbranu Javora, izbaco u for Gobeljiću koji je upisao asistenciju ka mladom Stefanu Mitroviću.

Zvezda je na taj način završila dugo krvarenje. Bilo je jasno da Ivanjičani više nemaju snage da urade nešto više. Lep momenta bio je pogodak zaboravljenog Veljka Nikolića koji bi mogao da bude Milojevićev projekat.

CRVENA ZVEZDA - JAVOR 4:1 (1:1)

/Ohi 15, Mitrović 74, Ben 78, Nikolić 90 - Marčić 30/

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 6.000

Sudija: Miloš Milanović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan 6,5 – Gobeljić 6,5, Eraković 6,5, Dragović 6,,5, Azarovi 6 (od 63. Milunović 6,5) – Sanogo 6,5 (od 80. Nikolić 7), Kanga 6 – Ben 6,5, Kangva 6,5 (od 63. Mustafa), Mitrović 7 (od 80. Srnić) – Ohi 6,5 (od 55. Katai 6,5).

JAVOR (4-2-3-1): Vulić 7 – Nikolić 6, Tolčić 6,5, Obradović 6,5, Đukić 6 – Dukure 6,5, Marčič 6,5 – Janjić 6, L.Luković 6 (od 55. Tanko), Kembel 6(od 76. Eliomar) – Gigić 6,5 (od 80. Maletić)

Igrač utakmice: Stefan Mitrović


tagovi

El Fardu BenStefan MitrovićMiloš MilojevićMarko GobeljićOhi Omoidžuanfo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara