Vukašin Jovanović ©MN Press
Vukašin Jovanović ©MN Press

Zvezda pušta Babića i dovodi novog domaćeg štopera, Jovanović blizu povratka na Marakanu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 09:40

Crveno-beli razmišljali i o štoperu Kairata Radetu Dugaliću, ali je izdanak fudbalske škole crveno-belih procenjen kao adekvatnija opcija u ovom trenutku

Iako je u prvi mah delovalo da Crvena zvezda neće ozbiljnije razmatrati ponude iz Portugalije za Srđana Babića, čini se da je došlo do promene razmišljanja na stadionu Rajko Mitić. Kako saznaje Mozzart Sport, crveno-beli će najverovatnije raditi na završnim pregovorima sa zainteresovanim stranama i pokušati da se izbore za obeštećenje koje bi predstavljalo značajan solidan finansijski impuls za klupski budžet u ovom trenutku, a onda se okrenuti angažovanju novog pojačanja u poslednjoj liniji.

U opticaju su isključivo domaći igrači, a prema izvorima našeg portala, najboljiži dresu Crvene zvezde je povratnik Vukašin Jovanović. Takođe, razmišljalo se i o štoperu Kairata Radetu Dugaliću, ali je Jovanović procenjen kao adekvatnija opcija u ovom trenutku.

Izabrane vesti

Izdanak Zvezdine škole fudbala od 1. jula je slobodan igrač, nakon rastanka sa Bordoom. Od odlaska iz Crvene zvezde Jovanović je stekao značajno međunarodno iskustvo, pa bi njegov dolazak mogao ozbiljno da pojača konkurenciju u timu. S Marakane je otišao na zimu 2016. godine u Zenit za 2.000.000 evra. U Sankt Peterburgu je zabeležio 25 nastupa i postigao jedan gol, a u januaru 2017. godine je otišao na pozajmicu u Bordo, posle koje je otkupljen za 3.000.000 evra. Francusku je napustio posle 55 odigranih mečeva, ali i bez minuta na terenu u poslednjoj sezoni, pa bi povratak na Marakanu mogao da mu bude od ogromnog značaja da se ponovo uzdigne u karijeri.

Sa druge strane, Srđan Babić je odličnom sezonom na pozajmici u Famalikau ostavio odličan utisak. Pravo preče kupovine imao je upravo Famalikao, koji je do 15. maja moga da iskoristi mogućnost otkupa igrača za sumu koja je premašivala 1.000.000 evra, ali je ona bila previsoka za klub koji je prošlu sezonu okončao na devetom mestu portugalske Primeire, pa je odlučeno da se uđe u dodatne pregovore. Potom je u igru ušla i Braga, koja je ponudila 1.300.000 evra, plus 10 posto od naredne prodaje. Sve to potvrđuje kakav je utisak nekadašnji mladi reprezentativac Srbije ostavio u Portugaliji u prošloj sezoni.


tagovi

Srđan BabićRade DugalićVukašin Jovanović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara