Nemanja Motika
Nemanja Motika

Zvezda šalje Motiku na pozajmicu u inostranstvo

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.01.23. | 18:09

U pitanju je Austrija Luštenau

Otišao je Seku Sanogo u Pariz, Crvena zvezda je uspela da udomi i Kalifu Kulibalija u redove Amijena, ali tu neće biti kraj odlazaka sa Marakane u zimskom prelaznom roku! Teško da će biti velikih izlaznih transfera, ali uprava kluba i dalje radi na rasterećenju igračkog kadra i prema informacijama Mozzart Sporta blizu je konačnog rešenja oko statusa Nemanje Motike.

Jedan od najvećih srpskih talenata, plaćen minhenskom Bajernu 1.500.000 evra januara prošle godine, otići će na šestomesečnu pozajmicu u inostranstvo, odnosno u Austriju iz Luštenaua. Ostali su samo da se utanače poslednji detalji kako bi Motika krenuo put Austrije, gde izuzetno cene kvalitete ofanzivnog veziste rođenog 2003. godine. Letos je postojala mogućnost da se preseli u redove Rapida iz Beča (takođe na šestomesečnu pozajmicu), ali je odlučeno da dobije još jednu šansu. Međutim, nije uspeo Motika da se nametne novom treneru Milošu Milojeviću, pa će pokušati da povrati samopouzdanje u Austriji.

Izabrane vesti

Pokazivao je znakove buđenja Nemanja Motika i na priprema u Turskoj, dao je pobedonosni pogodak u prijateljskom meču protiv Nefčija. Međutim, nije ubedio članove stručnog štaba da zaslužuje šansu u kontinuitetu. Posebno kada se ima u vidu da je na krilnim pozicijama najvećega konkurencija.

Očekuje se da na levom krilu šansu u kontinuitetu dobije Stefan Mitrović, iskočio je i mladi Rus Jegor Prucev, dok je tu i jedan od najboljih igrača tima Aleksandar Katai. Na suprotnom boku je Osman Bukari prvi izbor, čeka se eksplozija mladog Nikole Mituljikića... Jasno je da u takvoj raspodeli karata Nemanja Motika ne bi imao adekvatnu minutažu.

Kada je obelodanjeno da je Crvena zvezda postigla dogovor sa minhenskim Bajernom o kupovini Nemanje Motike, navijači su bili u stanju euforije. Verovalo se da će momak rođen 2003. godine eksplodirati u Ljutice Bogdana, podići cenu na tržištu i doneti mnogo sportskih radosti Crvene zvezde. Umesto toga Motika je napravio korak unazad u karijeri.

Nije uspeo da se ozbiljno nametne, postigao je pogodak protiv Kolubare iz Lazarevca i tu negde stao. Poslednjih šest meseci posebno su bili poražavajući za Motiku. Nije odigrao ni minut u Mozzart Bet Superligi, skupio je svega 288 minuta na terenu. Pokušavali su u Ljutice Bogdana da ga ožive selidbom u omladinski tim, ali ni tamo nije pravio veliku razliku.

Delovalo je ljudima sa strane da se nije integrisao u grupu i istinski postao deo tima. Kao da nije uspeo da se prilagodi novim uslovima života, van minhenskog Bajerna. O njemu je pričao, krajem godine, i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

„On je plaćen 1.500.000 evra u tri rate. Reč je o najtalentovanijem igraču iz omladinske škole Bajerna, ima srpski pasoš. Ukazala se prilika da ga angažujemo i investiramo. Ako me pitate da li sam zadovoljan njegovim igrama, odgovor je – nisam. On mora da se zapita gde ide njegova karijera. Preživeće Crvena zvezda i bez tih 1,5 miliona evra, ali pitanje je šta će biti sa njim. On mora da bude svestan da su očekivanja od igrača koji je došao iz Bajerna mnogo veća od onog što je pružio do sada. Mora da iskoristi šansu na svakom treningu, utakmici za omladince. Došao je malo nadobudan iz Nemačke, iz Bajerna. Rezonovao je da će u Srbiji svi da kleknu pred njim. Mora da sazri, ne žurimo nigde, jer verujemo u njega, ali on mora da menja sebe“, rekao je Zvezdan Terzić.


tagovi

Nemanja Motika

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara