Zvezda šalje trojicu klinaca na pozajmicu

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 16:29

Đurić, Stanković i Radulović bi mogli da potraže minutažu u Novom Pazaru i Napretku

Tokom prethodne sezone Strahinja Eraković se isprofilisao kao prvi bonus Crvene zvezde. Uz Aleksandra Dragovića popularni Čupa je napravio možda i odlučujući iskorak u karijeri, dobio i poziv selektora Srbije Dragana Stojkovića. Na Marakani su trenutno odlučni u stavu da Eraković i naredne sezone ostane u Ljutice Bogdana. Očekuje se da značajniju minutažu dobije Nemanja Motika, plaćen 1.500.000 evra minhenskom Bajernu i doveden kao veliki projekat. Mada će omladinski reprezentativac Srbije morati da bude strpljiv, uzimajući u obzir činjenicu da igra na poziciji Aleksandra Kataija i Mirka Ivanića. Tu je Petar Stanić, dok će se prvom timu priključiti braća Mituljikić, štoper Stefan Leković, verovatno i Vladimir Lučić, posle odlične sezone u IMT-u.

Crvena zvezda ima još zanimljivih mladih igrača, ali neki od njih bi mogli po minutažu da odu u neke drugove klubove Superlige. Postoji ideja da se trojica igrača, rođena 2003. i 2002. godine proslede na pozajmnicu, posebno što su veliki interes za njih pokazali Napredak i Novi Pazar.

Izabrane vesti

Radi se o Andriji Raduloviću, štoperu Andreju Đuriću i vezisti Nikoli Stankoviću.

Dugo već Andrija Radulović figurira oko prvog tima Crvene zvezde. Imao je pauzu izazvanu problemima sa novim ugovorom, potom i mononukleozu. Posle dobrog početka u eri Dejana Stankovića, na Marakani su se nosili mišlju da od njega naprave levog beka, odnosno alternativu za Milana Rodića.

Ipak, posle odrađenih priprema u Turskoj, Andrija Radulović je tokom proleća odigrao svega 27 minuta na dva meča. Prmealo, uzimajući u obzir da se nalazi u vrlo osetljivom razdobulju karijere i da je dugo prisutan u prvom timu. Pominjala se mogućnost da ode u Valjadolid, ali izgleda da od tog posla neće biti ništa.

Nikola Stanković je na pomenutim priprema ostavio vrlo dobar utisak. Radi se o igraču sposobnom da igra na više pozicija u veznom redu. Ali usled maratonske trke sa Partizanom i važnosti trenutka, te jake konkurencije imao je vrlo malu minutažu. Ali kada god je igrao, pristojno je to izgledalo. Postigao je i dva gola u polufinalnom meču Kupa Srbije protiv Novog Pazara (8:0). Pitanje je samo koliko bi imao prostora u narednoj sezoni, pošto je Crvena zvezda več dobila pojačanje u ligu Kingsa Kangve. Pominje se i dolazak Edmunda Ada.

Iskustvo u Superligi Srbije mogao bi da stiče i Andrej Đurić, još jedan iz plejade igrača od koga se mnogo očekuje. I koji bi trebalo da bude prirodni naslednik Strahinje Erakovića. Posle odličnih šest meseci u Grafičaru, Andrej Đurić je tokom proleća stigao da upiše debi u seniorskom timu matičnog kluba. Dobio je šansu u finišu meča protiv Kolubare (odigrao pet minuta). Ukoliko Eraković ostane na Marakani, jasno je da će činiti tandem sa Dragovićem, a za tu poziciju će još aplicirati Brazilac Rodrigao, sa kojim se vode intenzivni pregovori.. Tu je i Leković. Očigledno je da je procena nadležnih da bi za Đurića bilo najbolje da se kroz utakmice priprema za veliku scenu i dan kada bi trebalo da nastavi putem Strahinje Erakovića.


tagovi

Andrej ĐurićNikola StankovićAndrija Radulović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara