Zvezda samo čeka „da“ Edere: Pozajmica na godinu i po dana, opcija otkupa i procenti od prodaje

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 17:51

Torino dao zeleno svetlo

Iz Italije stižu vesti: Crvena zvezda je sve bliže angažmanu Torinovog ofanzivca Simonea Edere. Tačnije, čeka se samo „da“ italijanskog ofanzivca.

Prema saznanjima lokalnih medija i poznatog transfer insajdera Alfreda Pedule, Torino je dao zeleno svetlo za prelazak Edere na stadion Rajko Mitić. Torinski klub je pristao na ponudu koja glasi: Pozajmica na godinu i po dana s pravom otkupa ugovora uz eventualne dalje procente od prodaje. Ne pominje se po kojoj ceni bi Zvezda mogla da otkupi Ederu.

Izabrane vesti

Sada se čekaju igrač i njegov agent Đuzepe Gali da pristanu na transfer na Marakanu.

Edera je želja trenera Dejana Stankovića, a godinu dana ga je skautirao i Mitar Mrkela. Stanković traži pojačanje u ofanzivnoj liniji tima s obzirom da će najbolji igrač Aleksanda Katai odsustvovati sa treninga do sredine februara i da se njegov povratak na teren u najboljem slučaju očekuje tek u martu. To znači da će Zvezda u mečevima sa Milanom u šesnaestini finala Lige Evrope biti lišena usluga popularnog Magika i razumljivo je zašto Stanković želi pojačanje na toj poziciji. Pogotovo ako se ostvari plan da se u inostranstvo proda El Fardu Ben.

Edera je bio izum Siniše Mihajlovića kada je Srbin trenirao Toro ali mu je karijera kasnije išla silaznom putanjom kod Valtera Macarija, a nije mu pomogla ni pozajmica kod Mihajlovića u Bolonji. Ni aktuelni trener Marko Đampaolo ga ne vidi u planovima pa je nekadašnji mladi reprezentativac Italije ove sezone u Seriji A odigrao samo 50 minuta. Sinoć protiv Milana nije bio ni u protokolu što je samo podgrejalo glasine da je njegov odlazak jako blizu.

Pored Crvene zvezde, kao zainteresovani klubovi za Ederu su se prethodnih nedelja pominjali i Dinamo Zagreb, Krotone, Monca i Parma. Na kraju su samo Zvezda i Parma ostali u trci, a Parmin adut je povratak na klupu Roberta Daverse koji je trenirao Ederu na Tardiniju pre četiri godine. Ipak, Parma nema nikakav dogovor sa Torinom, a igraču se u Zvezdi nudi veća minutaža i šansa da igra Evropu. Iskustvo Dijega Falčinelija koji je oživeo karijeru na Marakani je dobar putokaz i za Ederu.

Čeka se njegov definitivan odgovor, a pozitivna okolnost za Zvezdu je što Edera ne zarađuje mnogo i što mu godišnja plata u Torinu iznosi oko 400.000 evra što ne bi trebalo da bude problem za budžet crveno-belih. Pogotovo ako bude prodat Ben koji u Zvezdi zarađuje 650.000 evra po sezoni.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Simone Edera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara