Bakajoko i Stanković (©Star Sport)
Bakajoko i Stanković (©Star Sport)

Bakajoko će praviti razliku, ali Zvezda juri još jednog dobrog ofanzivca

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.01.21. | 11:25

Crveno-beli nisu završili prelazni rok

Crvena zvezda je dovela Aksela Bakajoka, ali se tu nije završio prelazni rok crveno-belih, niti konačan spisak pojačanja ove zime.

Dejan Stanković veruje da će Bakajoko praviti razliku na terenu, ali otkriva da je cilj da se dovede još jedan kvalitetan igrač za navalu.

Izabrane vesti

"Ja sam zadovoljan i sa onim što imamo, došao je Aleks Bakajoko koji je dosta brz momak, dobar igrač, može sigurno da nam donese razliku zbog načina na koji igramo. Radimo na tome, dovođenju još jednog dobrog ofanzivca. Videćemo, kao što smo rekli, timski rad, zajedno sa direktorom Terzićem i Mitrom Mrkelom, gledamo da uradimo ono što je najbolje za Crvenu zvezdu, da ne divljamo previše. Da dovedemo ono što nama treba, kako kratkoročno, tako i dugoročno", rekao je Stanković.

Proteklih dana, provlačilo se nekoliko imena. Traži se ofanzivac koji može da igra kao krilo ili kao povučeni polušpic u igri sa dvojicom napadača. Što vrlo verovatno povlači za sobom eventualnu prodaju El Fardua Bena za kojeg na Marakani očekuju ponude do kraja februara kada se završava prelazni rok u Aziji. Zvezdine mete u Italiji su Simone Edera iz Torina i Filipo Falko iz Lećea, dok bi iz Španije mogao da dođe Nikola Čumić.

Ono što je najvažnije za srpskog šampiona u ovom trenutku jeste da nema potrebe za žurbom, pored Bakajoka stigao je Slavoljub Srnić, tako da je ekipa dobro pokrivena na svim pozicijama. Da neće biti nagomilavanja potvrdio je i sporski direktor Mrkela, koji je poručio da će dolasci pre svega zavisiti od odlazaka iz kluba.

Crvena zvezda će biti otvorena i za jedno ozbiljno pojačanje u defanzivi, a to je potencijalni dolazak Duška Tošića. Vremešni defanzivac je velika želja crveno-belih, ali se u narednim danima, po njegovom povratku iz inostranstva očekuje da da konačan odgovor upravi crveno-belih.

Još uvek vlada neizvesnost oko ostanka Sekua Sanoga, ali u crveno-belom taboru veruju da će se to dogoditi. Konkurenciju u manevru od ove zime pojačaće i Ričard Odada, koji je ozbiljno napredovao u Grafičaru i očekuje se da potvrdi potencijal u crveno-belom dresu.

Crveno-beli sutra putuju na Kipar, gde će akcenat biti na sticanju fizičke kondicije, a u Beograd se vraćaju 18. januara. U Belek se ide 20. januara i ostaje do 1. februara, gde će biti odigrane četiri provere: protiv Slaska (22. januar), Ufe (25. januar), Maribora (28. januar) i Šahtjora (31. januar). Start sezone zakazan je za 6. februar, prvenstvenom utakmicom u Novom Pazaru, dok je prvi meč sa Milanom u 1/16 finala Lige Evrope zakazan za 18. februar na stadionu Rajko Mitić. Revanš je sedam dana kasnije.


tagovi

Aksel BakajokoDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara