Zvezda se klizala u Milanovcu, Ohi i Pavkov je lansirali na pol-poziciju

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 17:52

Crveno-beli posle preokreta savladali vrlo dobri Metalac – 2:1

Crvena zvezda se klizala po milanovačkom blatu, u jednom trenutku upala u vrtlog sopstvene nervoze, opterećenja i tehnički nadarene igre talentovane postave Metalca. Međutim, uspela je da odskoči do gotovo savršene situacije uoči duela sa Glazgov Rendžersom i bodovno se poravna sa večitim rivalom tri kola pre kraja osnovnog dela šampionata.

Srpski šampion je bio na ozbilnim iskušenjima u srcu Šumadije, pravio početničke greške u defanzivnoj igri, ali je na volju, i golgeterski instinkt Ohija i Milana Pavkova stigao do preokreta, možda i vrednog pol-pozicije u plej ofu – 2:1.

Izabrane vesti

VREME JE ZA DRUGU SEZONU MOZZART PROGNOZZERA

Utakmica u Milanovcu prevazišla je sve standarde srpskog fudbala. Mnogo tempa, brzine, otvorene igre i duela jedan ja jedan, predstavljaju ukras na trijumf Crvene zvezde, koju je odlična postavka Milije Žižića naterala da zapne iz svih oružja. Na posletku i natera Dejana Stankovića da u jednom periodu utakmice upari Ohija i Milana Pavkova. A redovni Zvezdin ovosezonski spasilac ponovo je iz prve šanse postigao gol, kada je početkom drugog poluvremena, na asistenciju Mirka Ivanića, proturio loptu ispod odličnog Markovića i doveo crveno-bele u vođstvo.

Uživala je publika u Gornjem Milanovcu, čak su i malobrojni domaći navijači otišli kući zadovoljni. Ako Metalac zadrži sličan standard u narednim mečevima, opstanak će biti sasvim realan cilj. Jer Metalac se trudi da igra fudbal...

Pod opterećenjem Partizanovog kiksa, igrači Crvene zvezde naišli su, na teškom terenu u Milanovcu, na atipičnu situaciju. Bez obzira što su patili u dosadašnjem delu sezone, igrači Metalca su visoko postavljenim linijama i presingom na odbranu srpskog šampiona iz zone komfora izbacili tim Dejana Stankovića. Crvenoj zvezdi je bilo potrebno dobrih 10 minuta da se prilagodi na situaciju, koju su zaoštravili krilni igrači Milije Žižića, brzonogi Prestiž i nekadašnji omladinac crveno-belih Stefan Cvetković.

Zvezda je promašila zicere preko Ohija i Ivanića (odbranio Marković), ali su defanzivno rasklimatanu postavu gostiju stalno opominjali igrači Metalca. Prodori Cvetkovića i Prestiža, odnosno smisleni pokušaji Damjana Krajišnika doneli su brojne probleme crveno-belima. Da se čovek zapita kako je tako pismena ekipa došla u situaciju da se bori za opstanak...

Agresijom i smislenom taktikom Milije Žižića, Metalac je doprineo da crveno-beli zaborave na predstojeći duel protiv Rendžersa i do članaka propadnu u milanovačkom blatu. Iskusni Aleksandar Dragović napravio je najveću grešku od kada nosi crveno-beli dres, izgubio je čistu loptu na sredini terena i doprineo da domaći igrači u dva pokušaja dođu do gola. Asistent je bio Prestiž, a realizator Zvezdin đak Stefan Cvetković.

Imali su u stručnom štabu Crvene zvezde sigurno košmarne misli i razmišljanja o velikim kiksevima protiv Radnika iz Surdulice. Dobar meč pretvorio se u tenzično polje, duel sa mnogo žutih kartona. Morao je Stanković da podigne sa klupe Milana Pavkova i Milana Gajića još u 36. minutu. Ali dozu smirenosti doneo je Ohi, četvrtim prvenstvenim pogotkom nakon što je glavom pogodio na centaršut Kataija. Pre toga Pičini je pogodio stativu, dok je Ben mogao bolje iz izgledne situacije.

Reagovao je Dejan Stanković na poluvremenu i profitirao posle sedam minuta. Pokupili su ničiju loptu crveno-belih, Ivanić je odigrao brzinski pas ka Milanu Pavkovu koji je postigao deseti gol u sezoni. Vođstvo Crvene zvezde nije označilo kraj duela u Gornjem Milanovcu, niti je Metalac psihološki pao. Istina, crveno-beli su bili blizu trećeg pogotka, ali je u nekoliko situacija komplikovao Aleksandar Katai.

METALAC – CRVENA ZVEZDA 1:2

/Cvetković 32 - Ohi 45, Pavkov 56/

Stadion Metalaca, Gornji Milanovac

Sudija: Novak Simović

Metalac: Marković – Vlalukin, Stojić, Milićević, Bačkulja (od 89. Nikolić), Antonijević (od 62. Stojanović) – Krajišnik, Čađenović (od 89. Grbović) – Cvetković, Fićović (od 62. Stuparević) – Prestiž. Trener: Milija Žižić.

Crvena zvezda: Borjan – Pičini, Eraković, Dragović, Rodić (od 60. Gajić) – Sanogo, Kanga – Ben (od 46. Pavkov), Ivanić, Katai – Ohi (od 68. Srnić). Trener: Dejan Stanković.)

 SUPERLIGA - 27. KOLO

Subota

Proleter NS - Radnik 0:2 (0:0)

/Milovanović 56, Babić 65/

Radnički Niš - Vojvodina 1:0 (1:0)

/Pejović 16 pen/

Čukarički - TSC 1:1 (0:0)

/Rakonjac 54 - Mirčevski 90+7/

Nedelja

Kolubara - Radnički Kragujevac 0:0

Partizan - Napredak 0:0

Voždovac - Spartak 1:1 (1:0)

/Pantović - Todorovski 66/

Ponedeljak

Novi Pazar - Mladost 0:0

Metalac - Crvena zvezda 1:2 (1:1)

/Cvetković 32 - Ohi 45, Pavkov 52/



tagovi

Ohi OmoidžuanfoMilan PavkovDejan StankovićMilija ŽižićPrestiž Mbungu

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara