Zvezda se malo uspavala, pa raspalila iz svih oružja za finale

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.04.19. | 18:51

Mladost posle izjednačenja razbudila crveno-bele da započenu kanonadu kojom je sve rešeno pre revanša u Lučanima

Pitanje prvog finaliste Kupa Srbije je rešeno. Crvena zvezda je sa Marakane ispratila Mladost kanonadom za 4:1 , pa će revanš u Lučanima biti samo formalnost. Doduše, po kombinovanom sastavu koji su gosti danas izveli na stadionu Rajko Mitić, reklo bi se da ništa drugo nisu ni očekivali.

I Vladan Milojević je iskoristio ovu priliku da pruži šansu nekim rezervisitima, ali teško da je mogao da bude zadovoljan njihovim odgovorom. Kao i izdanjem skoro celog tima u prvom poluvremenu koje je prošlo u Zvezdinoj nonšalanciji posle ranog vođstva.

Izabrane vesti

Zato se Zvezda probudila u drugom delu igre i deklasirala goste igrom i realizacijom kakvi se očekuju. Možda je alarm za buđenje bio neki Milojevićev govor na poluvremenu, možda je to i izjednačujući gol Mladosti. Ali činjenica je da su crveno-beli bili mnogo agresivnij, efikasniji i prijatniji za oko nego u prvih 45 minuta.

Razliku su napravili Zvezdini ofanzivci koji su odradili ono što najbolje umeju. Pavkov je učestvovao kod tri gola, Marin i Ben zabeležili asistencije, Joveljić gol, Ivanić gol...Zapucala je Zvezda iz svih oružja i došla na korak od duple krune koja se čeka 12 godina.


CRVENA ZVEZDA - MLADOST LUČANI 4:1
/Joveljić 12, Milunović 57, Pavkov 60, Ivanić 68 - Dimić 52/

Stadion: Rajko Mitić.  Gledalaca: 3.100  Sudija: Bojan Nikolić Žuti karton: P. Jovanović (Mladost)

Crvena zvezda: (4-4-2): Borjan - Gobeljić, Milunović, Babić, Rodić - Ben, Čaušič, Vulić (od 64. Ivanić), Marin (od 77. Simić) - Pavkov (od 73. Vukanović), Joveljić
Mladost (4-1-4-1): Zečević - Pešić (od 67. P. Jovanović), Milošević, Šatara, Sinđić, Jevremović, Ristić, Markoski (od 80. Selenić), Pavlović (od 46. Tešić), Dimić, L. Jovanović.


Pokušavala je Mladost u prvih desetak minuta da drži loptu koliko može i da parira Crvenoj zvezdi, ali to je bilo sve u prvom poluvremenu. Joveljić je u 12. minutu još jednom pokazao golgeterski njuh i nastavio da uvećava kredit kod Vladana Milojevića. Rodić je izveo aut, Pavkov se zagradio u šesanestercu i odložio loptu za Joveljića koji se lepo ubacio, prevario štopera Šataru, a potom i golmana Zečevića. Mladi napadač je bio najsvetlija tačka u igri Zvezde u prvom poluvremenu. Promašivao je šanse, ali je jedini ulazio u njih.

Od vodećeg gola, Zvezda je uzela loptu, Mladost nestala iz ofanzivnog dela igre i kao da su oba tima bila zadovoljna sa tih 1:0. Ali, niti je Zvezda mogla da probije bedem gostiju za drugi gol, niti su oni mogli da pređu centar i zaprete Borjanu.

Pokušavao je Marin da provuče neku loptu „ispod zemlje“, gurala je Zvezda kroz sredinu, a izostale su opasnije pretnje sa bokova. Stvorio je Marin šansu Joveljiću ali je Zečevič ovoga puta zaustavio napadača Zvezde. Imala je Zvezda i neke poluprilike posle prekida, ali nijedan zicer do kraja poluvremena. Na drugoj strani su gosti jedino zapretili posle nesprazuma Borjana i Milunovića kada se štoper ispravio u poslednjem trenutku i sprečio Jovanovića da izjednači. Na šut na gol su čekali duže od pola sata... Nonštalantno i opušteno je Zvezda odigrala prvo poluvreme, što je rezultiralo i povišenim tonovima Vladana Milojevića koji su odzvanjali u ambijentu sa jedva 3.000 gledalaca. Propustila je šansu da na poluvreme ode sa ubeljivijom prednošću protiv limitiranog rivala.

Očigledno je bilo da Zvezdi treba neko buđenje ili upozorenje. Dobila ga je na početku drugog poluvremena. Posle solo akcije Lazara Jovanovića i loše rekacije Milunovića, Dimiću je ostao lakši deo posla da pogodi prazan gol za izjednačenje. Bio je to momenat koji je prenuo crveno-bele da zaigraju na nivou očekivanja i sopstvenih mogućnosti. Počeo je rafal...

Milunović se ubrzo iskupio. Nebeskim skokom iznad očajnog Šatare je protiv bivšeg kluba postigao prvi gol u dresu Zvezdu. Na asistenciju Marina. Joveljić je pogodio stativu, Jovanović propustio zicer na drugoj strani i poslednju šansu za Maldost na utakmici. Zvezda je ubacila u veću brzinu i ozbiljno se nameračila da reši sve dileme pred revanš.

Posle sat vremena igre, Ben je idealno centirao Milan Pavkov, lopta je preletela Joveljića i Šataru, ali ne i Pavkova koji ju je zakucao u mrežu kao nogom. Ubrzo je Ivanić zamenio neprimetnog Vulića i rešio pitanje finaliste. Posle nekoliko minuta na terenu, crnogorski reprezentativac je pretvorio otpadak u 4:1 posle topovskog udarca Pavkova koji je Zečević samo odbio.

Do kraja Milojević dao šansu Vukanoviću i Simiću, Zvezda je rutinski kontrolisala igru i rezultat, a utučena Mladost čekala kraj agonije. Prvi finalista se zna, revanš u Lučanima će biti formalnost za oba tima. Crvena zvezda je na korak od duple krune koja se tako dugo čeka. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Milan PavkovDejan JoveljićMirko IvanićNemanja MilunovićStefan Dimić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara