Zvezda se oprašta od Marakane do februara, Stanković ponovo sa dva špica

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.12.20. | 10:14

Crveno-beli večeras dočekuju Bačku (17 časova)

Na izmaku snage su igrači Crvene zvezde posle 27 takmičarskih mečeva na tri fronta, ali posle evropskog uspeha nemaju mnogo izbora. Utakmica sa Bačkom (nedelja, 17 časova), spada u kategoriju onih koje moraju da se pobede. Pre svega kako bi se zadržala velika razlika u odnosu na večitog rivala i u dobrom raspoloženju dočekao finiš jesenjeg dela sezone.

Bačka je i te kako poželjan rival, obzirom da je reč o vrlo skromnom timu koji je osvojio samo 11 bodova. Ekipu iz Vojvodine predvodi Goran Milojević, brat najuspešnijeg trenera Crvene zvezde u novijoj istoriji, Vladana Milojevića. Bačka je pod njegovim vođstvom prekinula seriju loših rezultata i u prošlom kolu napravila malo iznenađenje i savladala Metalac - 3:1.

Izabrane vesti

Crvena zvezda se večerašnjim duelom oprašta od Marakane do februara, kada će u premijernom meču ugostiti nekog od povlašćenih timova u okviru eliminacione runde Liga Evrope. Crveno-beli su tokom 2020. godine imali impozantan učinak na svom bunjištu. Nisu izgubili na Topčiderskom brdu, zabeležili su samo tri remija bez golova, protiv Partizana, Javora i nemačkog Hofenhajma.

Trener Dejan Stanković ponovo ima kadrovske probleme. Neće biti u timu Aleksandra Kataija i Željka Gavrića, povređen je Aleksa Vukanović. Očekuje se da poštedu dobiju Milan Gajić, kao i Gelor Kanga.

Zvezda bi ponovo mogla da zaigra sa dvojicom napadača, odnosno da uz Falčinelija vidimo i Boaćija.

„Kasno smo stigli iz Češke, igrači su iscrpljeni. Međutim, imamo mnogo ambicija. Ne razmišljamo hoće li nam rival zatresti mrežu ili neće. Želimo da postignemo pogodak i imamo kontrolu meča“, poručio je trener crveno-belih Dejan Stanković.

Crvena zvezda igra odlično u poslednje vreme. Ralunajući gostovanje u Češkoj vezala je 580 minuta takmičarskog fudbala bez primljenog pogotka. Na četiri od poslednjih pet susreta srpskog šampiona došlo je 0-2 gola.

Tradicionalno dueli između Bačke i Crvene zvezde su vrlo efikasni. Na prethodna četiri međusobna susreta ova dva tima došlo je gg i 4+. Moguće je i da sada bude mnogo golova u Ljutice Bogdana. Bačka je samo jednom ostvarila pozitivan rezultat protiv Zvezde.

„Želimo pre svega da se prikažemo u što boljem svetlu. Svakako da je za mnoge ekipe, pa i za nas čast da igramo na Zvezdinom stadionu. Pokušaćemo da pokažemo sve što umemo. Jako nam je bitno da nastavimo u ritmu sa poslednje dve utakmice. Zadatak nam je da uživamo u igri i dobrim izdanjem potvrdimo da ne zaslužujemo ovako nizak plasman“, poručio je trener Bačke Goran Milojević.

 CRVENA ZVEZDA – BAČKA (17 ČASOVA, TV ARENA)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Dragan Čolović

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan – Gobeljić, Pankov, Eraković, Rodić – Spiridonović, Petrović, Nikolić, Ivanić – Boaći, Falčineli.

BAČKA (4-2-3-1): Milojević – Parađina, Škorić, Zdravković, Jovanović – Krčmarević, Pantić – Velimir, Zličić, Gavrić – Ratković.


SUPERLIGA SRBIJE – 18. KOLO

Petak

Mladost L. – Napredak 0:0

Proleter NS – Inđija 1:0 (0:0)

/Mirosavljev 78/

TSC – Radnik 1:3 (1:0)

/Dostanić 39 – Subotić 50, Mitošević 69, Makarić 94/

Čukarički - Javor 3:0 (1:0)

/Birmančević 35, Kovač 67, Vidosavljević 71/

Subota

Mačva – Rad 0:1 (0:0)

/Damjanović 90/

Novi Pazar – Metalac 1:0 (0:0)

/Aganspahić 47/

Radnički N. – Zlatibor 2:1 (1:0)

/Đuričković 38, 91 – Dakovac 54/

Spartak – Vojvodina 0:1 (0:0)

/Gemović 50/ 

Voždovac – Partizan 0:2 (0:0)

/Asano 50, L. Marković 78/

Nedelja

17.00: (1,08) Crvena zvezda (11,0) OFK Bačka (28,0)

***kvote su podložne promenama

 


 


tagovi

Ričmond BoaćiDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara