Ivanić, Katai i Boaći (©Star sport)
Ivanić, Katai i Boaći (©Star sport)

Zvezda se oslanja na individualni kvalitet, Omonija baš opasna kada forsira svoju igru

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.09.20. | 14:28

Raport Luke Stojanovića, koji ima iskustva igranja u Srbiji i na Kipru

Odlukom Omonije susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde igraće se po najvećoj kiparskoj vrućini, od 17 časova po srednjoevropskom vremenu. Pravi izazov za Dejana Stankovića i njegove igrače koji su dosad uglavnom svoje mečeve igrali u večernjim terminima i po blažim vremenskim prilikama, dok je domaćin sa Kipra očigledno namerno gađao baš ovo vreme koje protivniku gotovo da uopšte ne odgovara.

Ali to je posao više za klupske doktore, kondicione trenere i sportski sektor prvaka Srbije da u ove bezmalo dve sedmice do duela u Nikoziji pripremi igrače za ekstremne temperaturne uslove i bitku gde pobeda donosi sigurno učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, ali i dvomeč za plasman u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Svesni su u Nikoziji i Beogradu značaja ovog susreta, a s njima i Luka Stojanović, danas fudbaler Čikago Fajera koji iza sebe ima iskustvo rada u Kipru i Srbiji. Nekadašnji igrač Apolona i Čukaričkog u izjavi za kiparske medije naglašava da će ovo biti borba "na sve ili ništa".

“Gledaćemo susret dva odlična tima, sa velikom istorijom i siguran sam da će utakmica biti jako uzbudljiva. Nagrada za pobedu je prilično jasna i svima je bitno da napreduju što više, makar do grupne faze Lige Evrope ili čak do glavnog dela Lige šampiona“, kaže Stojanović.

Ofanzivni vezista rodom iz Beograda potom je analizirao kvalitete dva kluba. Prvo Crvene zvezde.

“Crvena zvezda igra agresivno i oslanja se na individualni kvalitet igrača koji mogu da promene ritam i tok utakmice. Dejan Stanković je nov trener, ali iza sebe ima neverovatnu igračku karijeru i verujem da će u narednim godinama postati veliki trener u Evropi. Nasledio je tim koji je prošao rekordan broj kvalifikacionih rundi bez ispadanja i nastavlja u tom ritmu“.

CRVENA ZVEZDA U GRUPNOJ FAZI LIGE EVROPE – KVOTA 1,40

CRVENA ZVEZDA U GRUPNOJ FAZI LIGE ŠAMPIONA – KVOTA 2,60

Ipak, Stojanović je siguran da Omonija neće unapred izaći sa belom zastavicom u rukama i da će se ozbiljno potući sa crveno-belima za pobedu i prolaz dalje.

“Omonija igra ofanzivno, ali tek će u Crvenoj zvezdi videti koliko je Omonija dobra kada se adaptira na svoj stil igre. Iskoristiće svaku taktičku varijantu da obezbedi prolaz dalje, čak i ako to znači totalno povlačenje u svoj kazneni prostor usred Nikozije. Dobro je za Omoniju što igra u Nikoziji. Dobro je završila prošlu i započela ovu sezonu. S druge strane, Crvena zvezda beleži visoke rezultate u poslednje tri godine i verujem da su šanse 50-50“.

Susret je na programu u sredu 16. septembra od 17 časova.



tagovi

OmonijaLuka Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara