Zvezda se ubrzala, TSC želeo da igra fudbal, volej Krstičića za pamćenje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.08.21. | 20:59

Crveno-beli gubili, ali lako slavili protiv TSC-a – 3:1

Zvezda se ubrzala, TSC je želeo da igra fudbal, publika je zadovoljna otišla sa najvećeg srpskog stadiona. Posle blještavila u sudaru sa Klužom, srpski šampion je u meču vrlo lepog sadržaja uspeo da slavi protiv ekipe iz Bačke Topole i skine je sa prvog mesta Superlige (3:1). Crveno-beli su morali da jure minus, posledicu vrlo utegnute igre gostiju i brzine najboljeg strelca domaćeg prvenstva Đura Zeca, ali je bila dovoljno ofanzivno raspoložena da stigne do vredna tri boda u sendviču evropskih mečeva.

Mnogo toga će se pamtiti sa večerašnjeg meča, najviše volej udarac Nenad Krstičića koji je pokazao znakove ozbiljnog rasta forme. Bivši vezista AEK-a je u kooprodukciji sa Milanom Gajićem iskreirao i akciju za drugi pogodak u režiji večerašnjeg rezerviste Aleksandsra Kataija i možda izmamio osmeh na lice Dejana Stankovića. Nije srpski šampion briljirao večeras, ali nije bio jednostran i monoton, kao u sudarima sa Vojvodinom, Napretkom i lučanskom Mladošću. Imalo je šta da se vidi večeras, posebno od trenutka kada je ušao Aleksandar Katai. I kada ga nije išlo Zvezdin Magiko je bio opasan, o čemu najbolje govori gol i asistencija ka El Fardu Benu.

Izabrane vesti

Znao je TSC na Marakani da preživi prave rezultatsske katastrofe – kao prošle godine kada je petardiran u režiji Aleksandra Kataija – ali je tim iz Bačke Topole uvek bio dosledan sebi. Željan da igra fudbal i ne statira ispred Nenada Filipovića. Danas, posle 15 minuta uvedne borbe šestog kola Superlige, sve je ukazivalo da će tim Mladena Krstajića u gustom bloku pokušati da iznenadi aktulenog šampiona. Međutim, ispotavilo se da su gosti u svakom trenutku znali šta rade.

Uspavali su crveno-bele, a onda ih ujeli poput mabbe. Na vrlo jednostavan način. Osvojila je Krstajićeva ekipa loptu na sredini, i pasom u dubinu napravila brisan prostor Đuri Zecu. Ispali su i Pankov i Dragović, Zec je polomio kičmu Erakoviću i u 26. minutu doveo TSC u vođstvo, šestim golom u sezoni.

Na iznenađenje svih. Imao je vrlo brzo (posle Krstičićevog izjednačenja) Zec još jednu kolosalnu priliku. Istakao se Milan Borjan. Za ideju i način igre TSC je zaslužio pohvale, gosti su pametnom igrom naterali crveno-bele da budu brži nego u većini prvenstvenih mečeva u ovoj sezoni.

Bez obzira na brojne rotacije Dejana Stankovića, crveno-beli su vrlo autoritativno započeli susret. Golman gostiju Nenad Filipović je bravurom odbranio zicer Milanu Pavkovu, ostao je nesavladan i posle pokušaja Krstičića.

Zvezda je uglavnom, u ovom meču, probijala po desnoj strani, pošto je na levom boku bonus Eraković glumio Rodićevu alternativu. Imao je nekoliko prizmenih centzaršuteva Gajić, ali je u 29. minutu na sjajan način spustio loptu Krstičiću, koji je slabio desnom nogom iz voleja pogodio suprotni ugao.

Pucalo je u tim trenucima na Marakani. Vrebao je Zec beg od odbrane crveno-belih, imali su gosti sreće posle Zvezdinih prekida i pokušaja Aleksandra Dragovića.

Mogao je Dejan Stanković da bude zadovoljan brzinom igre u pojedinim trenucima, ali ne i rezultatom. Podigao je sa klupe Aleksandra Kataija i Milana Rodića, plod je stigao samo pet minuta kasnije. Opet su sjajno sarađivali Gajić i Krstičić – na 15 metara od Filipovićevog gola, Zvezdin Magiko je natrčao na loptu i zakucao je u gornji ugao.

Pokušao je posle toga da igra TSC, ali je Zvezda bila konkretnija. Sa viškom prostora na suparničkoj polovini, koji im obično ne ostavljauju rivali, crveno-beli su iskušavali Filipovića. Povremeno su bili lenji i nedisciplinovani u završnici, sve do novog sjaja Aleksandra Kataija. U prijemu se Zvezdin ofanzivac oslobodio Vukašina Krstića, i asistirao El Fardu Benu za kraj bilo kakve neizvesnosti.

CRVENA ZVEZDA – TSC 3:1 (0:0)

/Krstičić 29, Katai 51, Ben 78 - Zec 25/

Stadion: Rajko Mitić.

 Gledalaca: 10.000.

Sudija: Milan Mitić.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Pankov (od 46. Rodić), Dragović, Eraković – Sanogo (od 81. Petrović), Krstičić (od 58. Krstičić) – Ben, Nikolić (od 46. Katai), Ivanić (od 71. Srnić) – Pavkov.

TSC: Filipović – Stojković (od 61. Vukić), Varga, Leandro, Petrović – Tomanović, Banjac, Zec, Đakovac (od 87. Bočkaj), Antonić – Stanojlović (od 61. Krstić).


tagovi

Nenad KrstičićEl Fardu BenAleksandar DragovićMilan PavkovĐuro ZecMladen Krstajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara