Džošua Brenet letos u meču protiv Čukaričkog (Star sport)
Džošua Brenet letos u meču protiv Čukaričkog (Star sport)

Zvezda spakovala Olajinku i Stamenića i krenula po zimski džekpot: Svim silama na Tventeovog beka

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 13:52

Džošua Brenet još jedna velika želja Crvene zvezde

Crvena zvezda je dogovorila transfer Pitera Olajinke, pred vratima Marakane je i vezista Kopenhagena Marko Stamenić, čeka se rešenje kada je reč o centarforu Meca Ibrahimu Nijana. Trilingu novajlija, čija promocija se očekuje u skorijoj budućnosti, Crvena zvezda bi želela da pridoda još jedno pojačanje i kompletira januarski poker. Mada bi angažovanje iskusnog desnog beka iz redova Tventea predstavljao džekpot.

Prema saznanjima Mozzart Sporta Crvena zvezda je zagrizla da reši hronični problem na desnom boku dovođenjem nekadašnjeg mladog reprezentativca Holandije Džošue Breneta. Kada je realizacija ovog transfera u pitanju na Marakani su raspoloženi kao vreme u ovim januarskim danima. Vrlo promenljivo. Vladao je optimizam prethodnih dana, potom je bilo neveselih tonova i priče da je Brenet suviše velika riba, pa opet pozitivnih pomaka. Kako bilo, odgovorni iz Ljutice Bogdana su već sedmicama na vezi sa agentom momka poreklom iz Kurasaoa rođenog 1994. godine u Kenkradeu. I čekaju konačno – DA.

Izabrane vesti

Pokušavala je Crvena zvezda prethodnih godina, još od odlaska Filipa Stojkovića, da pronađe adekvatno rešenje na poziciji desnog beka. Problem je metastazirao odlukom nekadašnjeg reprezentativca Milana Gajića da se preseli u redove CSKA kao slobodan igrač.

Pokušaj sa Italijanom Kristijanom Pičinijem se ispostavio kao promašaj, pa je uglavnom prethodnih 18 meseci teret bio na leđima Marka Gobeljića. Imao je rođeni Kraljevčanin neke dobre momente, ali su na Marakani rešili da pored pojačanja iz Mozzart Bet Superlige Lazara Nikolića, pokušaju da pronađu beka iz inostranstva. Posebno što je Gobeljić već dugo u Ljutice Bogdana.

Gledajući trenutni rejting Džošua Brenet je malo iznad nivoa Crvene zvezde. Reč je o jednom od najboljih bekova Eredivizije, koji je tokom jesenje polusezone na 18 mečeva postigao četiri gola i upisao dve asistencije. Blistao je i u Beogradu, gde je u kvalifikacijama za Ligu konferencija zatresao mrežu Čukaričkog. U revanšu u Enshedeu je upisao i asistenciju.

Odlična polusezona otvorila je Brenetu brojna vrata. Sigurno ga neće uzeti Ajaks, ali na Marakani smatraju da će imati ozbiljnu konkurenciju, pošto su čuli da je za Breneta vrlo zainteresovan i Fajenord. I taj podatak im stvara nelagodu.

Potencijalno Zvezdino pojačanje je polaznik omladinske škole PSV-a. Uspeo je da odigra i 150 utakmica za prvi tim Filipsovaca, pre nego što se u transferu teškom 3.500.000 evra preselio u Hofenhajm. Tamo je igrao promenljivo, pa je morao da oživljava karijeru na pozajmici u Viteseu, da bi kao slobodan igrač prošlog leta potpisao za Tvente. Ispotavilo se da mu je to bio odličan potez... 

Crvena zvezda je zagrizla veliku jabuku. Pitanje je hoće li imati snage da je proguta? Može Breneta da mami Ligom šampiona, ali moraće da igra i na kartu finansija. Videćemo šta će reći Fajenrod?


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Džošua Brenet

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara