Zvezda sprema zimski spektakl: Opcija odlazak u Majami i mega dueli sa Bokom Juniors i Flamengom

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 19:18

Postoji opcija i za odlazak u Aziju

Nadaju se navijači, kao i sve strukture u Ljutice Bogdana, da će predstojeće leto i početak jeseni biti spektakluarni. Odnosno da će tim Dejana Stankovića plasmanom u Ligu šampiona dovesti najbolje evropske klubove na Marakanu. Međutim, čelnici Crvene zvezde već razmišljaju o narednim koracima, posebno što nas čeka specifična sezona zbog Mundijala u Kataru.

Prvi deo sezone se završava 13. novembra i bar na papiru igrače iz srpskih klubova čeka nikada duža pauza. Međutim, u Crvenoj zvezdi su već rešili da zadrže ekipu na okupu do decembra i organizuju turneju kako bi igrači ostali u tonusu.

Izabrane vesti

Za vreme Mundijala u Kataru Crvena zvezda će organizovati turneju, a prema saznanjima Mozzart Sporta postoji ideja da najtrofejniji srpski klub otputuje preko Atalantika i odigra nekoliko vrlo zanimljivih prijateljskih utakmica. Tačnije, postoji ideja da Crvena zvezda drugi deo novembra i početak decembra provede u Majamiju i ukrsti koplja sa velikanima južnoameričkog fudbala. Kao potencijalni rivali Crvene zvezde figuriraju argentinska Boka Juniors, najbogatiji tim Južne Amerike Flamengo, zatim Fluminense i meksički Tigre. Za sada se samo radi na toj ideji, ali nema sumnje da bi nabrojani susreti izazvali ogromnu pažnju. Bez obzira što će biti održani za vreme Mundijala u Kataru, kada će oči planete biti usmerene ka tom delu sveta.

Veliko interesovanje bilo bi među srpskom dijasporom u Americi, pa bi crveno-beli imali priliku da zarade i od marketinških aktivnosti. Zvezda je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka redovno putovala u Severnu i Južnu Amerku i tamo igrala prijateljske susrete.

Mlađim snagama u sećanju je ostao turnir iz 2010. godine u Čikagu, kada je Crvena zvezda savladala PSŽ i osvojila trofej pred očima 25.000 srpskih navijača. Na Marakani uveliko razrađuju plan i veruju da će biti učesnici velikih utakmica o kojima bi se pričalo.

Potencijalni mečevi bili bi zanimljivi sponzorima i verovatno ekonomski isplativi. Čeka se realizacija, mada postoji i opcija da Crvena zvezda kao destinaciju izabere i Aziju.

„Mnogo bi bilo da igrači imaju tri meseca slobodno. Sigurno je da ćemo ići na turneju, odigrati četiri meča i potom ekipi dati slobodno“, rekao je Mitar Mrkela.



tagovi

FK Crvena zvezdaBoka juniorsFlamengo

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara