ZVEZDA - TIM ZA BRAGU: Stanković kreće sa lažnim špicem

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 19:06

Milan Pavkov počinje na klupi za rezervne igrače

Dejan Stanković je na konferenciji za medije uoči puta u Portugaliju saopštio da zna kojih će 11 igrača izvesti u okršaju sa Bragom (četvrtak, 21.00), a ta odluka o konačnom izboru sa sobom nosi jedno iznenađenje za protivnika. Crveno-beli će u Kamenolomu zaigrati sa lažnom devetkom, što znači da će na klupi za rezervne igrače ostati Milan Pavkov. Trojku u navali činiće Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Mohamed el Fardu Ben.

Četvrtak, 21.00: (2.00) Braga (3.50) Crvena zvezda (4.10)

Izabrane vesti

Majstor iz Srbobrana i omaleni napadač sa Komorskih Ostrva upravo će biti ti koji će se smenjivati na mestu lažne devetke, a iz drugog plana, kao i mnogo puta do sada dejstvovaće vezista iz Bačkog Jarka. Pavkov će izvesno dobiti minute u nastavku meča, kada bi mogao da bude od kapitalne pomoći u trenucima kada bude neophodno preneti težište pred protivnički šesnaesterac i ostatku ekipe doneti neki sekund osveženja.

Šef struke Crvene zvezde odlučio se za trojicu štopera u poslednjoj liniji, a ispred Milana Borjana naći će se Strahinja Eraković, Aleksandar Dragović i Radovan Pankov. To je predstavljalo i logično rešenje, s obzirom da srpskog šampiona očekuje žestoka bitka sa protivničkim manevrom. Na spoljnim pozicijama, sa izuzetno važnom ulogom u borbi sa protivničkim krilima, naći će se Marko Gobeljić i Milan Rodić, dok će u srcu manevra igrati Gelor Kanga i Njegoš Petrović. Gabonac će ponovo morati da odradi ozbiljniji defanzivni posao, ali i da bude ključna spona sa najisturenijim igračima. Sa druge strane, Petrović ponovo mora da se nađe u "koži" Sekua Sanoga, koji je odrađivao ključne defanzivne poslove u dosadašnjim evropskim utakmicama.

Iskusni defanzivni vezista iz Obale Slonovače ovaj put neće moći da pomogne ekipi zbog problema sa povredom, a u Beogradu su ostali i roviti Veljko Nikolić i Filipo Falko. Italijan je takođe povređen, ali je po rečima Dejana Stankovića mogao da stisne zube i stavi se na raspolaganje za ovu izuzetno važnu utakmicu po crveno-bele. Biće sigurno narednih dana priče na tu temu, ali sada je fokus na Bragi.

Crvenu zvezdu pobeda ostavlja na prvom mestu i vodi u osminu finala Lige Evrope, što bi bio najveći uspeh kluba još od evropske titule 1991. I remijem bi crveno-beli ostali u takmičenju, ali u slučaju da Midtjiland pobedi otpisani Ludogorec, bili bi drugi i morali u šesnaestinu finala ne megdan nekoj od trećeplasiranih ekipa iz Lige šampiona. Poraz bi, opet ako Midtjiland pobedi u Razgradu, posalo srpskog predstavnika u Ligu konferencije.

Igrači i stručni štab Crvene zvezde u Portugaliju su otputovali u majicama sa peharom svetskog prvaka, osvojenog pre tačno 30 godina. Detalj koji jasno govori da su spremni za iskorak na međunarodnoj sceni u odnosu na prethodne četiri, takođe, uspešne sezone. A, to je - osmina finala.

Put ka podvigu probaće da utaba startna postava u formaciji 3-4-2-1: Borjan - Eraković, Dragović, Pankov - Gobeljić, Petrović, Kanga, Rodić - Katai, Ivanić - Ben.


tagovi

Dejan StankovićMilan PavkovFK Crvena zvezdaEl Fardu BenBraga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara