Milojević (©MN Press)
Milojević (©MN Press)

ZVEZDA – TIM ZA DERBI: Dragović 80 odsto na terenu! Stamenić bonus

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 20:30

Ujutru definitivna odluka oko kapitena srpskog šampiona

Navijači tvrde da je u pitanju meč sezone, bez obzira što su u Beograd dolazili Mančester Siti i Real Sosijedad. Atmosfera se pumpa, karte su razgrabljene, ali je serijom karakterističnih fraza Vladan Milojević pokušao da zašititi ekipu od dodatnog pritiska. Njegova poruka je bila sažeta u onom da će se igrati fudbal na Marakani bez obzira šta bude u 172. večitom derbiju.

Mirnoća Vladana Milojevića može da se tumači kao apsolutna vera u tim i kvalitet, kao i činjenica da bi sa trakom oko ruke iz tunela Marakane ostatak tima trebalo da izvede Aleksandar Dragović. I dalje nije poznato da li će bivši reprezentativac Austrije biti u sastavu Crvene zvezde, posle povrede mišića u Bačkoj Topoli. Definitivna odluka biće doneta u toku jutra pred nama, ali kako stvoje stvari Dragović će biti deo još jednog derbija. Iako nije imao kontaktni trening tokom sedmice, iskusni štoper je još pre dva dana izrazio želju da na svoju odgovornost bude u protokolu. Status Uroša Spajića se nije dovodio u pitanje. Njegova povreda bila je lakše prirode, pa će crveno-beli na megdan lideru izaći sa standardnom postavom. Kao Dragovićeva alternativa i dalje figurira Naser Điga.

Izabrane vesti

Ponoviće Vladan Milojević manevar iz Bačke Topole, kada je Srđan Mijailović bio nominalno desni bek. Međutim, prilikom izgradnji napada iz poslednje linije novopečeni reprezentativac Srbije se uvlačio u sredinu i pomagao Geloru Kangi.

Upravo će uz Gabonca, ubedljivo najboljeg igrača Crvene zvezde tokom proleća, delovati Marko Stamenić. On će imati ulogu bonusa i šansu da resetuje karijeru u Ljutice Bogdana. Bio je tokom leta bivši član Kopenhagena senzacionalan, pretio da postane najveća „krađa“ Crvene zvezde u ovom veku, pošto je doveden iz Danske kao slobodan igrač. Međutim, brzo je izgubio ritam, potom i poverenje Baraka Bahara.

Pojavljivanje Stamenića, dovešće do određenih promena u ofanzivnom delu tima. Moraće Piter Olajinka da bude žrtvovan i prekomandovan na klupu, mada bi sigurno bio u timu da je, primera radi, Kosta Nedeljković zdrav. Kao nominalno levo krilo delovaće Mirko Ivanić, u sredini će biti In Bom Hvan, mada će on često rotirati pozicije sa Gelorom Kangom.

Jasno je da će na desnom boku, protiv Antića delovati Osman Bukari, dok je špic rezervisan za Šerifa Endijaja.

Sa klupe, pre svega, treba očekivati veliki doprinos Žan Filip Krasoa i Pitera Olajinke.

Prema tome, tim Crvene zvezde za 172. večiti derbi činiće: Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Hvan, Stamenić, Kanga - Bukari, Ivanić, Endiaje.


tagovi

FK Crvena zvezdaVladan Milojević172. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara