ZVEZDA - TIM ZA DERBI: Milojević šalje najjače adute, za njega su ovo evropske kvalifikacije

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 20:01

Crveno-beli u standardnoj formaciji, očekuje se veliki doprinos sa klupe

Zanimljivo izlaganje imao je trener Crvene zvezde Miloš Milojević uoči 169. večitog derbija. Govorio je o susretu sa Partizanom, ali i činjenici da crveno-beli u Mozzart Bet Superligi nemaju mnogo prilika da vežbaju za sve izvesnije učešće u Ligi šampiona. Crvenu zvezdu će od septembra čekati drugačiji ambijent, jači rivali, različit pristup, jer će srpski prvak tada imati “privilegiju” da igra u bloku i čeka grešku rivala. Nešto potpuno suprotno onome sa čim se crveno-beli susreću u elitnom srpskom rangu.

Međutim, duel sa Partizanom može donekle da pokaže prolazno vreme Miloša Milojevića i koliko su njegov tim i on blizu ili daleko minimalnog standarda potrebnog za Ligu šampiona. Imaće Crvena zvezda i drugačije koncipiranu ekipu, ali zna se koliko derbiji sa Partizanom znače navijačima.

Izabrane vesti

Sve će biti na strani Crvene zvezde. Počev od trenutne forme, do toga da nema poraz u derbijima od juna 2020. godine. Ima i velikih 13 bodova prednosti, što je jasan znak da crveno-beli mogu donekle da igraju relaksirano. Bez grča. Jer bi eventualni poraz doneo samo kratkotrajnu gorčinu.

Obično treneri vole da se zaštite u pripremi ovakvih utakmica, ali je jasno da Miloš Milojević neće mnogo kalkulisati. U duelu koji ima za njega značaj kvalifikacionog počeće sa najjačom postavom. Odnosno timom u koji je imao najviše poverenja tokom prolećnih bitaka u Mozzart Bet Superligi.

Crvena zvezda će meč sa Partizanom početi u formaciji 4-2-3-1, uz objašnjenje da će samo Srđan Mijailović u veznom redu imati zadatak da isključivo razgrađuje igru rivala. Gelor Kanga će biti nešto ofanzivniji. Gabonac igra odlično ovog proleća, kreirao je pobede Crvene zvezde protiv Voždovca i Čukaričkog, imao jak doprinos u defanzivi.

Imao je Mirko Ivanić problema sa povredom, preskočio gostovanje Javoru, ali će zauzeti mesto u timu. Nomilano Ivanić će igrati po levom krilu, ali će često menjati pozicije sa najkreativnijim igračem Crvene zvezde Aleksandrom Kataijem. Na desnom boku je siguran Bukari, koji sve bolje sarađuje sa Argentincem Aleksom Vigom. Postigao je Bukari već tri gola ovog proleća, ali je njegova igra imala manjkavosti. Propuštao je šanse da Viga učini još ubojitijim pred protivničkim golom.

Mesto bonusa rezervisano je za Strahinju Erakovića, koji će igrati u tandemu sa Dragovićem. Levi bok je rezervisan za Milana Rodića, jednog od veterana večitih derbija u sastavu Miloša Milojevića.

Dakle, više nego očekivana postava, ali se očekuje da Crvena zvezda protiv Partizana ima jak uticaj sa klupe. U zavisnosti da li želi da spušta ili obara ritam, Miloš Milojević ima nekoliko ozbiljnih aduta. Pre svega Kingsa Kangvu koga ne uparuje sa Gelorom Kangom, ali ga vide kao ozbiljnu alternativu Kataiju ili Ivaniću. Gotovo uvek kada dobije šansu Kangva uradi nešto konkretno, ima već sedam golova u sezoni u svim takmičenjima. Očekuje se da Stefan Mitrović u svim varijantama dobije šansu, možda i Irakli Azarov, ukoliko Rodića budu izmučili česti dueli sa Fusenijem Dijabatom.

Projektovani tim Crvene zvezde za 169. večiti derbi: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.



tagovi

FK Crvena zvezda169. večiti derbiMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara