ZVEZDA - TIM ZA LAJPCIG: Tri puta Bog pomaže, Bukari da eksploatiše Raumove izlete

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 22:07

Barak Bahar još jednom ostaje dosledan postavi kao u Mančesteru i Beogradu, ali vratio formaciju na 3-4-2-1

"Ono što bih želeo da zadržimo jeste dobra koncentracija u otvaranju utakmica", izgovorio je Barak Bahar na konferenciji dan pred utakmicu 3. kola grupne faze protiv Lajpciga.

Stoga, izraelski stručnjak će se i treći put zaredom osloniti na iste snage kojima je verovao u Ligi šampiona na Etihadu, odnosno u Beogradu i zbog kojih je Crvena zvezda, mogla zadovoljno da se smeši – nažalost, samo do poluvremena. Jer imala je gol predosti posle prvih 45 minuta i u plavom delu Mančestera i u srpskoj prestonici.

Izabrane vesti

Vesnik zvezdinih vodećih golova oba puta je bio Osman Bukari, a za momka iz Gane kojem je Izraelac u oba meča dodelio gotovo inzagijevsku ulogu – i pre matiranja Edersona i uoči gola Šerifa Endijaea izbega ofsajd za dlaku – nakon što se oporavio od lakše povrede, ponovo će biti mesta u startnoj postavi srpskog šampiona. Recept isti kao iz Mančestera, Bukari i Ivanić iza najisturenijeg Endijajea. Bez Ivanića kreacija Crvene zvezde gubi onu nepredvidivu crtu, sa Bukarijem otvara se manevarski prostor za kažnjavanje rizične napadačke igre Lajpcigovih bekova, pre svega Davida Rauma.

Dakle, razlika u odnosu na Jang Bojs jeste povratak na formaciju sa trojicom štopera. Aleksandar Dragović će kao i uvek biti dirigent odbrane, uz prvu i drugu violinu Nasera Đigu i Milana Rodića.

Srđan Mijailović je u Mančesteru korektno odradio zadatke na stranoj mu poziciji desnog spoljneg, Stefanu Mitroviću je pokrivanje čitave leve strane terena odavno postala zona komfora. Između njih tandem defanzivnih vezista činiće In Bom Hvan i Marko Stamenić u kojeg Bahar nije izgubio poverenje uprkos činjenici da je bio jedna od najslabijih karika protiv Jang Bojsa (Filip Ugrinić mu pobegao pre gola za preokret).

Stara narodna kaže “Tri puta Bog pomaže”. Na strani Lajpciga su svakako kvalitet, brzina i još ponešto, ali ako neko može da parira Bikovima brzinom, onda je to gazela iz Gane. Pa neka ponovo bude neko minimalno eskiviranje ofsajda, neki gol koji šokira publiku, kao onaj za bod protiv Jang Bojsa.

Crvena zvezda (3-4-2-1): Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Stamenić, Hvan, Mitrović - Bukari , Ivanić - Endiaje.


tagovi

Red Bul LajpcigLiga šampionaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara