Sastav Zvezde
Sastav Zvezde

ZVEZDA – TIM ZA LIBEREC: Povratak na 4-2-3-1, ofanzivno i na tri boda u Češkoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 18:01

Jedina Stankovićeva dilema - da li da Rodić startuje

Za Crvenu zvezdu utakmica sa Slovanom u Liberecu nema takmičarski karakter, crveno-beli su kolo pre kraja grupne faze obezbedili plasman u nokaut fazu Lige Evrope i spokojni putuju u Češku. Trener Crvene zvezde Dejan Stanković nema puno dilema uoči utakmice 6. kola Lige Evrope i za poslednji evropski duel skoro da može da računa na najjači tim.

Dejan Stanković se za meč sa Liberecom opredelio za povratak u formaciju 4-2-3-1. Ni za utakmicu sa češkim predstavnikom Stanković neće moći da računa na najboljeg igrača Aleksandra Kataija, ali je olakšavajuća okolnost povratak Milana Rodića i Mirka Ivanića, koji su jedni od ključnih igrača za sjajne rezultate crveno-belih u ovosezonskim evropskim takmičenjima.

Izabrane vesti

Mala dilema postoji oko pozicije levog beka koju bi trebalo da pokrije Milan Rodić, povratnik u prvu postavu i prvi Stankovićev izbor za tu poziciju. Ukoliko Rodić bude startovao, a velika je verovatnoća da će višegodišnji startni bek Crvene zvezde od prvog minuta zauzeti poziciju kraj leve aut linije, poslednju liniju tima ispred kapitena Milana Borjana činiće još Milan Gajić, Nemanja Milunović i Miloš Degenek.

Ukoliko se Dejan Stanković, ipak, odluči da Rodića ostavi na klupi, to bi moglo da dovede do određenih rokada u defanzivi, ali ne i do promene formacije. Marko Gobeljić pokazao je da gotovo jednako dobro može da se snađe na poziciji levog beka kao i desnog, pa njegov start ne bi uslovio nikakve promene. Druga opcija je da se Miloš Degenek prešalta sa štopera na levog beka, što ne bi bilo iznenađenje. Tokom jeseni Dejan Stanković je umeo da mu nameni tu ulogu u odsustvu Milana Rodića. U tom slučaju, parnjak Nemanji Milunoviću bio bi Radovan Pankov.

Tandem na sredini terena činiće Seku Sanogo i Njegoš Petrović, koji u poslednje vreme igra sve bolje i bolje. Evidentno je da mu je skočilo samopouzdanje. Trio iza neumornog Dijega Falčinelija činiće Mirko Ivanić, Gelor Kanga i El Fardu Ben, koji je pošteđen napora za vikend. Preskočio je utakmicu sa Zlatiborom u Užicu i odmoran dočekuje okršaj sa Liberecom.

Iz svega ovoga da se naslutiti da će Crvena zvezda zaigrati ofanzivnije u odnosu na gostovanje Gentu, te beogradski meč sa Hofenhajmom. Povratak u formaciju sa četvoricom u poslednjoj liniji, kao i prisutvo Mirka Ivanića, jednog od glavnih kreatora i pokretača igre crveno-belih, jasan su signal da se Dejan Stanković ne zadovoljava samo prolaskom grupe. Žele crveno-beli da na najbolji način završe grupnu fazu, dodatno poprave koeficijent i već u Češkoj pređu granicu od 30.000 poena.

PIŠE: Stefan Tanasić


tagovi

FK Crvena zvezdaLiga EvropeSlovan Liberec

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara