Igrači Zvezde (©Starsport)
Igrači Zvezde (©Starsport)

Zvezda u petoj brzini pečatirala titulu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 29.05.20. | 21:17

Crveno-beli sigurnom igrom savladali Rad sa 5:0 i stigli do 31. titule u klupskoj istoriji

Zvezda je šampion, sve je gotovo! Ono što je mesecima gradio Vladan Milojević kao učesnik Lige šampiona, samo je pozlatio novi trener crveno-belih Dejan Stanković. Crveno-beli su se prošetali Banjicom, ubedljivo savladali Rad (5:0) i prišili 31. titulu državnog prvaka. I što je za odgovorne sa Marakane još bitnije – Crvena zvezda je treći put u istoriji vezala het-trik, pa će naredna sezona imati prizvuk potencijalno istorijske.

Nije bilo navijača, samim tim ni ambijenta dostojnog fudbalskog meča, ali su i pored toga gosti po poslednjem sudijskom zvižduku znali da šampionski ispoziraju na travi Radovog stadiona.

Izabrane vesti

Veliki dan u samostalnoj trenerskoj karijeri Dejan Stanković je provocirao totalnom ofanzivom i formacijom 4-4-2. Njegov tim je sporije počeo meč, ali je ekspresno ubrzao i dominantnom igrom pečatio već viđeni trofej.

Bilo je očigledno da Stankovićev tim posle duge pauze nije još u optimalnom stanju, čak je i Rad u uvodnoj fazi delovao življe i agresivnije. Međutim, teško da će ovoj pobedi, na godišnjicu Barija, mladi trener Crvene zvezde gledati u zube. Posebno što je znake napretka i izvlačenja iz igračke ilegale golom i asistencijom ponovo nagovestio Mirko Ivanić. Takođe, prekidi postaju sve jače, čak i osnovno oružje Crvene zvezde, što su manifestovali golovi štopera Degeneka i Babića.

Na talonu stadiona Kralj Petar Prvi je bila šampionska titula, ali je trener Crvene zvezde Dejan Stanković morao iz blage hibernacije da budi tim, sa akcentom na vezni red, čije srce su činili Njegoš Petrović i Veljko Nikolić. Šampion se odbijao od dupli blok Građevinara, previše kombinovao i pomogao vrlo talentovanom Busniću da se istakne. Malobrojni navijači Građevinara su ustajali na noge svaki put kada je kretala kontra ka golu Milana Borjana. Ali kako je vreme prolazilo tim Dejana Stankovića je bio sve direktniji i podizao intenzitet igre.

Tražio je Stanković buđenje posle nekoliko promašenih šansi, dobio je vođstvo nakon što je Perendija oborio zahuhtalog Vukanovića za penal. Tako je rezonovao Danilo Grujić, a Mirko Ivanić je prekinuo niz od šest promašenih najstrožih kazni crveno-belih.

Gol Miloša DegenekaGol Miloša Degeneka

Bila je ovo utakmica sa šampionskim prizvukom za Crvenu zvezdu, ali meč koji je pomogao Dejanu Stankoviću da dosoli novu dozu samopouzdanja u igrački sastojak Mirka Ivanića. Nekadašnji kapiten Vojvodine, na veliko iznenađenje, dobio je prednost u odnosu na mladog Željka Gavrića. I imao vrlo jak uticaj na timsku igru gostiju, poređanih u sada već tradicionalni sistem 4-4-2.

Upravo zbog toga Dejan Stanković je jako stisnuo pesnicu i podigao obe ruke u vis u 30. minutu. Bio je to klasičan nacrtan prekid iz trenerske sveske. Na kraju je Ivanić lepo bocnuo loptu – Babić je lako prevario golmana Građevinara.

Već u tim trenucima hepening na Banjici postao je utakmica na jedan gol. Zvezda je videla na koji način može da rabi nesigurnost u linijama domaćina, skoro svaka direktna lopta iza leđa odbrane Rada bila je šansa za gol. Vukanović je zatresao mrežu u prvom poluvremenu (dodavanje Bena), mogao je još neki put.

Već na poluvremenu sekretar stručnog štaba mogao je da stavi šampanjac u kiblu. Bilo je jasno da će crveno-beli uspešno završiti bitku na glavnom frontu. Trener crveno-belih Dejan Stanković odlučio se da u svlačionici ostavi Veljka Nikolića i minute dodeli Željku Gavriću. Ivanića smo gledali u srcu veznog reda.

Do novog gola Crvena zvezda je stigla u 57. minutu posle sjajnog skoka Miloša Degeneka i nesigurne reakcije golmana Rada Markovića. Sve posle toga je bilo brojanje minuta do šampionskog slavlja, a za "pirotehniku" pobrinuo se Vukanović, koji je bacio "petardu" u mrežu Rada.

SUPERLIGA, 27. KOLO

Petak

Inđija - Spartak 1:2 (1:1)

/Jovanović 7 - Nikolić 10, Marčić 70/

Vojvodina - Čukarički 1:1 (1:0)

/Bojić 13 - Tedić 76p/

Rad – Crvena zvezda 0:5 (0:3)

/Ivanić 24p, Babić 30, Vukanović 36, 82, Degenek 57/

Subota

15.00: (2,30) Radnik (3,15) Proleter NS (3,30)

17.00: (1,15) Partizan (7,75) Mladost Lučani (18,0)

19.30: (2,95) Napredak (3,30) Radnički (2,45)

Nedelja

17.00: (1,30) TSC (5,20) Javor Matis (11,0)

19.30: (2,70) Mačva (2,95) Voždovac (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

FK Crvena zvezdaFk RadSuperligaDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara