ZVEZDA: Ubrzanje po bokovima čeka silu u napadu, tek će biti milionskih dešavanja

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.07.22. | 08:40

Čeka se napadač, možda štoper i zadnji vezni

Kada ste petostruki uzastopni šampion Srbije, uz to i učesnik prolećnih utakmica Lige Evrope, logično je što smatrate da zaslužujete krunu namenjenu najboljem timu u državi. Sa takvim razmišljanjima će u sezonu, u okviru Mozzart Bet Superlige, ući tim Dejana Stankovića, kao i rukovodstvo Crvene zvezde, svestan da novim serijskim uspesima može da promeni krvotok jednog kluba i obezbediti finansijsku dobit od skoro 50 miliona evra.

Izabrane vesti

Protiv Crvene zvezde biće samo dve činjenice. To što je mnogi analitičari vide kao sigurnog šampiona koji je odskočio u odnosu na konkurenciju na svim nivoima, kao i zakon velikih brojeva. Jer jednom će dominaciji sigurno doći kraj, ali za odgovorne iz Ljutice Bogdana ovo prvenstvo, ima epitet ultimativno uspeha. Znate sigurno i zbog čega.

NE SME DA BUDE GREŠKE SA ŠPICEM

Počeće sezona večeras na Marakani, duelom protiv niškog Radničkog, ali glavna dešavanja u domu Crvene zvezde se tek očekuju. Tačne su reči sportskog direktora Crvene zvezde Mitra Mrkele da su crveno-beli podmladili i ubrzali ekipu, ali poletnost, koju su doneli Bukari i Kangva, treba da bude nadograđena silom u napadu. Vrlo brzo srpski šampion treba da dovede pojačanja u špicu, igrača koji bi doneo znatno više od Ohija i Milana Pavkova. Od potencijalnog učinka novog centarfora mogla bi da zavisi kompletna uspešnost letnjeg prelaznog roka, kao i ambicija da se uđe u Ligu šampiona. Crvena zvezda je debelo pogrešila sa Dionijem, nije se proslavila ni angažovanjem Rišaira Živkovića. Sada propusta ne sme da bude ukoliko je sportski sektor i kompletno rukovodstvo Crvene zvezde spremno za iskorak.

Čini se da su previsoko pucali u letnjem prelaznom roku odgovorni sa Marakane, kada je u pitanju pojačanje u špicu. Istina je da su Kasieru “namirisali” još u februaru, ali je posle serije golova Kolumbijac otišao u Zenitu za sjajne uslove i godišnja primanja od 1,6 miliona evra. Teško se, bar iz ove perspektive, moglo do Slovenca Šporara, nije se dalo ni sa Šiljom Pešićem. Kao relativno dostupna opcija pominje se Ali Samata iz Fenera.

Dakle, špic je ono što najviše intrigira zvezašku javnost u ovom trenutku, ali biće do kraja avgtusta sigurno još mnogo vrelih dana i noći u Ljutice Bogdana. Čeka se veliki izlazni transfer Strahinje Erakovića, možda i Ohija. Uz potencijalni povratak Milunovića i dolazak još jednog zadnjeg veznog.

Gledajući isključivo papir Crvena zvezda je jača nego prošle godine. Od relativno standardnih igrača otišao je samo Milan Gajić, dok su došli Osman Bukari i Kings Kangva. Vezista iz Zambije ostavio je više nego dobar utisak tokom pripremnog perioda. Pokazao je Kangva da bi sa njim u ekipi Zvezda mogla da dobije na intenzitetu igre, agresiji, brzini čak i pasu. Pitanje je samo na koji način će ga Dejan Stanković uklopiti u sistem igre. Tandem Kangva-Kanga može da deluje u Srbiji, ali u Evropi bi bio preveliki rizik, jer su u pitanju dve “osmice” bez izraženih defazivnih karakteristika. Moraće tu povremeno da bude mesta za Slavoljuba Srnića, kao i Sanoga koji je imao kratak spoj sa Dejanom Stankovićem u finišu prošle sezone.

FRKA I NA DESNOM BEKU

Zvezda je patila tokom pripremnih mečeva u Sloveniji (jedna pobeda u tri utakmice), ali je u generalnoj probi protiv Zenita bila vrlo dobra. Čak možemo da kažemo i odlična. Nedostatak realizacije koštao je crveno-bele boljeg rezultata, mada su na površinu izbile još neke anomalije ovog tima. Pre svega kada je reč o desnom boku. Opet se Kristijano Pičini muči i pati na terenu, i pitanje je da li će uspeti da zadrži mesto pored Marka Gobeljića. Desni bok bi trebalo da zaživi i dolaskom Osmana Bukarija. Reč je o krilnom igraču koji bi trebalo da ima jak uticaj, dovoljan da konačno izbalansira opasnost Zvezdine leve i desne strane.

Tačno je i da će trio Rodić, Ivanić, Katai biti udarna snaga crveno-belih, ali deluje da će Dejan Stanković moći da iskopa dodatni kvalitet u sopstvenim redovima. Odličan utisak ostavio je Ibrahim Mustafa i ne bi bilo iznenađenje da dobije šansu u kontinuitetu i dobro odmori Aleksandra Kataija. Mogao bi u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige da se afirmiše Vladimir Lučić, možda i Stefan Leković.

PRELAZNI ROK

Došli: Kings Kangva (Arsenal Tula), Osman Bukari (Nant), Vuk Bogdanović (Rad).

Otišli: Milan Gajić (CSKA), Srđan Babić (Almerija), Andrija Radulović i Ilija Babić (Mladost GAT - pozajmice), Andrej Đurić (Domžale - pozajmica),


tagovi

Dejan StankovićKings KangvaOsman BukariKristijano PičiniIbrahim Mustafa

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara