Fudbaleri Crvene zvezde (Star sport)
Fudbaleri Crvene zvezde (Star sport)

Zvezda upala u crnu rupu na rođendanskoj proslavi: Bahar će morati da se pozabavi sebičnošću i čudnim nagonima

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.09.23. | 21:56

Na kraju pobeda protiv Novog Pazara – 2:1

I bodovi na kontu i povratak na pobedničku stazu u Mozzart Bet Superligi, ali suštinski mnogo problema za Baraka Bahara. Ne, nije u pitanju činjenica da su crveno-beli pred reprezentativnu pauzu upisali mršavu pobedu nad Novim Pazarom (2:1), već pre svega da je u igri srpskog šampiona povremeno sve vrcalo od samoživosti i bahatosti. Na rođendan Marakane, pred skoro 30 hiljada ljudi, u retrovizoru prošlosti navijači Crvene zvezde videli su Donji Srem i posle voždovačkog, još jedan šamar.

Crveno-beli su imali sigurnost u igri, promašivali brojne šanse i posle vođstva od 2:0 upali u ozbiljnu crnu rupu, do te mere da je analitičar iz stručnog štaba Baraka Bahara, Adam David cupkao u loži na zapadnoj tribini, sa povišenim gornjim pritiskom i nervoznim pogledima ka terenu.

Izabrane vesti

Novi Pazar je posle pogotka doveo crveno-bele u stadijum kliničke smrti i mogao da im nanese fatalne rane. Crveno-beli su pre toga stvarali šanse i promašivali iz dobrih situacija - mada je sjajan bio i golman gostiju Saša Mirković - i prosto provocirali nesreću. Moraće na timskom duhu da poradi izraelski stručnjak, posebno da utegne neke individualne nagone Osmana Bukarija, jer sat do Lige šampiona odbrojava. Ova pobeda preko Dragovića i Kange pamtiće se samo nekoliko sati – 2:1

Sve je mirisalo na spektakl u Ljutice Bogdana ove večeri. Rođendan najvećeg srpskog stadiona, uz besplatan ulaz, dovukao je blizu 25.000 ljudi na crveno-belu stranu Topčiderskog brda, željnih još jedne goleade. Trener srpskog šampiona Barak Bahar izvršio je samo jednu promenu u odnosu na duel protiv Voždovca – mesto u startnoj postavi zauzeo je Milan Rodić – a stav crveno-belih nagoveštavao je da će gosti biti u silnom problemu. Kada je Kings Kangva oteo loptu u visokom presingu već u prvom minutu, jasno se videlo kakav ćemo meč da gledamo.

Na već prepoznatljiv način domaćin je jurišao ka golu Nikole Mirkovića, koji nije mogao da podigne glavu. Zvezda je do osmog minuta imala četiri kornera, i vođstvo u režiji Aleksandra Dragovića.

Sve je bilo idilično u igri Crvene zvezde, osim jednog momka – Osmana Bukarija. Želeo je reprezentativac Gane da bude centralna ličnost Marakanine rođendanske žurke i prilično nesvojstvenim potezima za jednog profesionalca skakao ljudima na toj istoj Marakani po glavi. Kada je imao šansu da otvorenim pasovima spoji Lučića ili Mitrovića sa golom – odlučivao se za solo akciju.

CRVENA ZVEZDA PROLAZI GRUPU - KVOTA 8,00

I to ne jednom, nego više puta. Bilo je manjka kolektivne saradnje u navali Crvene zvezde i u prethodnim kolima, ali je Osman Bukari, narodski rečeno, protiv Novog Pazara malo preterao. Crvena zvezda je protiv objektivno mnogo slabijih gostiju u polju delovala utegnuto, sa mnogo mobilnijim Kingsom Kangvom u srednjem redu, ali u samoj završnici malo raspojasano i bahato. Sa pravom se već na zapadnoj tribini Marakane na poluvremenu pričalo o tome da bi rođendan najvećeg srpskog stadiona mogao da presedne boljem timu.

Nije ponovo imao sreće Vladimir Lučić da posle solo prodora pogodi mrežu, pošto je njegov šut završio na stativi. Zabavljao se Osman Bukari – ne mareći za timski rad, dok je Žan Filip Kraso promašivao ono što obično pakuje u malu mrežu. Nije mu prošlo ni kod lažnjaka (odbranio Mirković), ni posle rolinga kada je promašio čitav gol.

Novi Pazar je bio prilično nekativan u napadu, trenirajući živce trenera Siniše Dobrašinovića. Čudio se iskusni stručnjak i mahao rukama svaki put kada su Pazarci pod pritiskom gubili loptu u opasnim zonama.

Drugo poluvreme je izgubilo na intenzitetu. Mirković je skidao zicere Olajinki i Bukariju, a Novi Pazar je osestio da presing crveno-belih nije više tako jak. Nisu se gosti predali ni posle VAR penala, smanjili su rezultat iz jednog ozbiljnog šuta. Drama je tad počela.



CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 2:1

/Dragović 9, Kanga 80 - Jovanović 81/

Stadion: Rajko Mitić. Sudija: Nikola Radaković. Gledalaca: 28.000

CRVENA ZVEZDA (3-5-2): Glazer -, - Mijailović 6, Dragović 6,5, Rodić 6 – Bukari 5, Kraso 6(od 72. Kanga), Stamenić 6, Kangva 6 (od 57. Ivanić 6), Mitrović 6 – Olajinka 5,5 (od 72. Mijatović), Lučić 6 (od 88. Spajić).

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković 7 – Andrić 6, Azemović 6, Sise 5,5, Anan 6 (od 71. Floro) – Ergelaš 6,5, Momčilović 6, Čirjak 5 (od 63. Ejbrahams), Adešina 5 (od 71. Golijanin) – Obradović 5 (od 71. Jovanović 6,5), Karaklajić 5 (od 63. Bogdanovski 6).

Igrač utakmice: Nikola Mirković

MOZZART BET SUPERLIGA - 6. KOLO

Petak

Radnik - TSC 0:1 (0:1)

/Stojić 45+1/

Subota

Napredak - Voždovac 2:1 (2:0)

/Bojović 14p, Stojiljković 24 - Burmaz 65p/

Crvena zvezda - Novi Pazar 2:1 (1:0)

/Dragović 9, Kanga 80 - Jovanović 81/

Javor - Radnički Niš 1:0 (1:0)

/Gigić 25/

21.00 (1.60) Vojvodina (3.90) Radničk Kragujevac (6.00)

Nedelja

19.30 (2.05) Mladost Lučani (3.40) Spartak (3.70)

20.00 (5.80) IMT (3.90) Partizan (1.60)

Ponedeljak

19.00 (4.70) Železničar (3.50) Čukarički (1.80)



tagovi

Aleksandar DragovićGelor Kanga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara