Jegor Prucev (©FK Crvena zvezda)
Jegor Prucev (©FK Crvena zvezda)

Zvezda uzela talentovanog Rusa moskovskom CSKA ispred nosa

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 13:00

Jegor Prucev potpisao na četiri godine

Mislili su o Artjomu Dzjubi, jurili Matea Kasijeru i Rodrigaoa, na kraju dobili – Jegora Pruceva. Ne kao alternativu pomenutima, već kao posledicu skautiranja ruskog tržišta. Talentovani fudbaler Sočija novo je pojačanje Crvene zvezde sa kojom je potpisao ugovor na četiri godine.

Reč je o 19-godišnjem ofanzivnom vezisti, koji je prošlu sezonu proveo kaleći se prvo u dresu Tekstilčik Ivanova, a zatim i Neftehimik Nižnekamska u drugoj ligi Rusije.

Izabrane vesti

I dobro se pokazao. Sve skupa je odigrao 37 utakmica u prvenstvu – većinu kao starter – i postigao pet golova, uz četiri asistencije.

Jegor Prucev je inače mlađi brat Danila, centralnog veznog koji je u januaru prošao iz Krila Sovjetov u moskovski Spartak u transferu vrednom 1.500.000 evra. Obojica su prve korake napravili u Akademiji fudbala Krasnodar.

Ovog leta ruski mediji su pominjali i mogućnost da Jegor Prucev karijeru nastavi u moskovskom CSKA, ali su i tada isticali da ga Zvezda privlači zbog mogućnosti da se oproba u evropskom fudbalu.

Crvena zvezda je veliki klub koji je poznat širom Evrope. Srećan sam što sam postao deo crveno-bele porodice i želim da osvajam što više trofeja u Zvezdi. Kao i svakom fudbaleru, san mi je da igram Ligu šampiona i smatram da je ovo pravo mesto da učim i napredujem. Ponosan sam što će me trenirati Dejan Stanković, sećam se njegovog gola sa pola terena protiv Šalkea, a sada ću imati priliku da sarađujem s njim. Zaista neverovatan osećaj”, rekao je Prucev

Na sajtu crveno-belih ističe se da Prucev može da igra na gotovo svim pozicijama u ofanzivnom veznom delu reda i najavljuje se i da će odmah biti stavljen na raspolaganju Stankoviću.





tagovi

Jegor PrucevFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara